19:07 / 16.10.2012 Общество

Миколу Безуглого після корупційних скандалів звільнено з посади президента аграрної академії

15 жовтня 2012 року президент Національної аграрної академії Микола Безуглий звернувся із заявою до Президії НААН про дострокове припинення повноважень Президента Національної академії аграрних наук у зв’язку із незадовільним станом здоров’я. 16 вересня на засіданні Президії НААН України цю заяву Миколи Безуглого було розглянуто і задоволено.

Як повідомляє джерело у НААН, виконуючим обов’язків Президента Національної академії аграрних наук України покладено на першого віце-президента НААН Василя Петриченка.

Наступним кроком має стати рішення про проведення позачергових загальних зборів академії, на яких буде остаточно вирішено питання про звільнення Безуглого М. з займаної посади і затверджено кандидатуру нового президента Національної академії аграрних наук України.

Президент НААН Микола Безуглий протягом останніх двох років був фігурантом корупційних скандалів, пов’язаних із розбазарюванням майна та земель науково-дослідних інститутів аграрної академії. Саме Безуглого вважають ідеологом та ініціатором минулорічного введення експортного мита та квотування зернових та автором корупційних схем у аграрній сфері.

Нагадаємо, що нещодавно через ряд корупційних дій Миколу Безуглого було звільнено з посади першого заступника Міністра аграрної політики та продовольства України.