09:30 / 06.10.2020 Общество

Тарас Панчій: Я зроблю все, щоб Голосіївський район перестав бути "чорною плямою"

Кандидат у депутати Київської міської ради від партії "Удар" Тарас Панчій отримав від мера міста Віталія Кличка доручення опікуватись Голосіївським районом. Раніше тут взагалі не було представника від партії «Удар».

Справа в тому, що деякі округи Голосіївського району взагалі не мали своїх представників у міськраді. «Це сталося через недосконалість попередньої виборчої системи. Це стало причиною появи в Києві таких собі «чорних плям» - округів, які не мали депутата, який би їх представляв у міськраді. А якщо відсутній представник території, зрозуміло, що така територія залишається обділеною з точки зору фінансування і реалізації будь-яких проектів», - розповів Тарас Панчій.

Отже, частина району просто недоотримала коштів на вирішення нагальних проблем мешканців, що знизило якість життя мешканців району. Справа в тому, що коли створюються соціально-економічна програма міста, депутат Київради, який представляє округ, вносить до програми важливі для району соціальні проекти та економічні проекти, які включають ремонт та будівництво шкіл та дитсадочків, розвиток інфраструктури, і навіть ремонти у під’їздах, або заміну ліфтів. Це все закладається до бюджету міста, наступного року виконавча влада проводить тендер і виконуються відповідні роботи.

«Якщо район не має свого представника, то зрозуміло, що ніхто не зацікавлений вносити таку інформацію до загальної програми міста. І тоді це розглядається за залишковим принципом – якщо якісь кошти залишились, то тоді можуть щось виділити на район, але ймовірність такого випадку дуже мала. Саме тому моє завдання зробити все можливе, щоб залучити як можна більше коштів з міського бюджету, що дасть змогу швидко та ефективно вирішити нагальні проблеми району та суттєво підняти якість життя його мешканців. Я зроблю все, щоб наш район більше був «чорною плямою», - наголосив кандидат у депутати від партії «Удар» у Голосіївському районі Тарас Панчій.