13:11 / 22.09.2020 Общество

Громадський діяч Тимофій Бадіков назвав мету та головні завдання "Здорового міста"

Здоров’я це головна рушійна сила і ресурс соціального та економічного розвитку.

Вперше за роки незалежності України представники громадськості публічно поставили питання комплексного та системного підходу до здорового життя громадян у здоровому та комфортному міському середовищі.

Соціальна ініціатива “Здорове місто”  заснована доктором Комаровським, громадськими діячами Миколою Конопелько та Тимофієм Бадіковим.

Вчора співзасновник соціальної ініціативи «Здорове місто» Бадіков Тимофій став гостем програми “О порі” на 4 каналі, де презентував мету та завдання ініціативи.

Тимофій Бадіков підкреслив, що ініціатива покликана підняти питання здоров'я на найвищий рівень. Місцева влада приділяє недостатньо уваги як питанням охорони здоров'я, так і питанням, які впливають на здоров'я опосередковано. Тому громадськість має взяти справу у свої руки.

“Коли приймається рішення про відкриття заводу, який впливає на екологію, то це впливає і на здоров'я. Не повинно так бути, що ми з одного боку лікуємо, а з іншого - створюємо умови, які шкодять здоров'ю”, - наголосив Бадіков Тимофій.

Він зазначив, що завдання експертів ініціативи - роздрібнити проблему на маленькі завдання та запропонувати конкретні проекти, які сприятимуть здоров'ю містян.

Саме сьогодні стає зрозуміло, що здоров’я це головна рушійна сила і ресурс соціального та економічного розвитку. Місто повинне берегти здоров’я, давати силу та енергію, допомагати людям бути радісними і щасливими. Громадський діяч закликав небайдужих киян приєднатися до «Здорового міста».