17:03 / 31.08.2020 Общество

Недолугі політичні спекуляції: Аваков відреагував на заяви Фокіна

Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков сказав, що заяви учасника української делегації у ТКГ Вітольда Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всього Донбасу не відповідають національним інтересам. Про це повідомляє пресслужба міністерства.

«Жоден наш солдат не має гинути через недолугі політичні спекуляції. Тому заява представника України у ТКГ В. Фокіна про загальну амністію та особливий статус для всієї території Донбасу є провокативною і не відповідає національним інтересам. Пам`ятаємо про те, що за кожен клаптик української землі на Донбасі загинули тисячі наших солдат»,- заявив Аваков.

Як зазначається, про це Аваков повідомив після церемонії вшанування під Верховною Радою України пам`яті чотирьох військовослужбовців НГУ І. Дєбріна, Д. Сластнікова, О. Костини, Б. Дацюка. Вони загинули 31 серпня 2015 року внаслідок терористичного акту – вибуху ручної гранати.

Раніше Вітольд Фокін в інтерв'ю проросійському інформаційному ресурсу «Страна» заявив, що, на його думку, війна на Донбасі припиниться і вбережуться життя українських бійців за умови надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей. Також Фокін згадав і про оголошення загальної амністії.