14:11 / 11.08.2020 Общество

Політична експертка назвала ознаки за якими необхідно оцінювати політичні партії

Політичний експерт Юлія Пілецька вважає, що єдиною партією, яка відповідає необхідним стандартам європейської, громадяно-орієнтованої політичної партії є «Національна платформа».

Про це вона написала на сторінці у соціальних мережах.

Пілецька стверджує, що вона, як фахівець у політології завжди дуже активно слідкує за політичними силами, які представлені перед кожними виборами і готується до них як до іспиту.

«Я особисто, в силу "профдеформації, до виборів готуюсь як до важливого іспиту в житті: намагаюсь оцінити кожну партію, яка висувається, вивчити біографію її лідерів та виявити можливих спонсорів, проаналізувати якість поданих за час попередньої каденції законопроектів, відшукати корупційні скандали, дослідити якість і реалістичність передвиборчої програми, а також те, наскільки тези у ній співпадають з риторикою партійців в ефірах телеканалів чи інтерв’ю. Все це потребує великих затрат часу та енергії. І значно простіше було б підтримати найбільш близький слоган та віддати наступні п’ять років на розсуд тих, хто не має жодної ідеології і часто не задумується навіть, чим відрізняються провоцентристи від лівих», - написала Пілецька.

Вона також написала про те, що сучасні методи політичних маніпуляцій та піару дуже легко вводить в оману простих виборців, тому, щоб зрозуміти кому надавати перевагу, варто зосередитись на програмі партії і спостерігати за тим, чи співпадає риторика партійців з тим, що написано у програмі.

Вона, як фахівець, проаналізувала програму партії та стверджує, що там є те, чого не пропонують інші партії.

Серед всього, вона виділила ідею економічного протекціонізму, кількарівнева система пенсійного забезпечення, аграрна політика та підтримці військових. Вона також додала посилання на програму партії, щоб люди могли ознайомитись з нею - https://platforma.in.ua/program

«Але головне у програмі те, що її створювали фахівці у кожній з галузей. І програмні тези чітко показують, що це реальна дієва програма, яка підходить Україні», - додала Юлія Пілецька.