13:36 / 05.08.2020 Общество

ЦВК надіслала КМУ пропозиції, спрямовані на запобігання поширенню COVID-19, під час місцевих виборів

З метою належної підготовки та проведення місцевих виборів 25 жовтня 2020 року у Центральній виборчій комісії розроблено низку рекомендацій та заходів, спрямованих на запобігання поширенню гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2. Для цього в Комісії була створена робоча група, до складу якої входять, зокрема, народні депутати України, представники Ради національної безпеки і оборони України, Міністерства охорони здоровʼя України, Національної служби здоровʼя України, Міністерства розвитку громад та територій України, Міністерства внутрішніх справ України та Державної прикордонної служби України, а також представники міжнародних організацій.

Під час сьогоднішнього засідання Комісія схвалила та надіслала Кабінету Міністрів України напрацьовані робочою групою пропозиції.

Вони включають в себе широкий спектр загальних вимог щодо організації протиепідемічних заходів під час організації та проведення місцевих виборів.  Зокрема, під час проведення голосування виборців на виборчих дільницях, у закладах охорони здоров’я, на самоізоляції та під час проведення передвиборної агітації. А також – перелік протиепідемічних заходів, що мають бути здійснені органами виконавчої влади та органами місцевого самоврядування для забезпечення організації та проведення виборів.

Ознайомитись із пропозиціями можна на офіційному вебсайті Комісії у додатку до відповідної постанови.

Відповідні заходи та рекомендації було доручено розробити Кабінету Міністрів України спільно з Центральною виборчою комісією одним з пунктів Постанови Верховної Ради України про призначення чергових виборів депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів на 25 жовтня 2020 року.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії