09:41 / 09.06.2020 Общество

Московський академік рветься у ректори в Україні

Час від часу у засобах масової інформації з’являються результати журналістських розслідувань щодо можливої співпраці окремих українських посадових осіб, громадян із структурами Російської Федерації. Крім державних службовців подібне є характерним й для окремих представників освітянської сфери України. Згадаймо, наприклад, ситуацію із колишнім очільником Луцького національного технологічного університету Зоряною Герасимчук.

Аналогічна ситуація мала місце в Уманському державному педагогічному університеті. Екс-ректор університету Безлюдний О.І. протягом довгого періоду часу хизувався своїм членством в московській Академії педагогічних і соціальних наук. Зокрема, згадки про його членство розміщено на сторінках видання «Державні нагороди України. Кавалери та лауреати» (видавництво Інституту біографічних досліджень), інших довідниках.

Здавалося б після анексії Криму та відкритої агресії з боку РФ позиція Безлюдного О.І. повинна була б кардинально змінитися.

Але такі сподівання були  марними. Ще у грудні далекого 2014 року журналісти регіональних видань Черкащини звертали  увагу, що очільником Уманського педагогічного університету може стати академік російської академії. На жаль, інформація журналістів, патріотів залишилася поза увагою.

Вже після затвердження на посаді ректора університету, у 2015 році, Безлюдний О.І. не лише не прибрав ганебну інформацію про своє членство в московській академії з офіційного сайту університету, а навпаки, розмістив її перед згадуванням про статус заслуженого працівника освіти України. Дивний пріоритет, чи не так? І це у період героїчної оборони нашими бійцями Донецького аеропорту, боїв за Дебальцеве. Невже членство у московській академії для пана Безлюдного є настільки важливим?

Ми звернулися до Безлюдного О.І. за коментарями, чи дійсно він на сьогоднішній день є членом московської Академії? Проте, згадана особа не відповідала на дзвінки.