11:32 / 11.05.2020 Общество

У біографії чиновника є багато "чорних плям", кричущих фактів корупції і розкрадання держмайна

З давніх давен Волинь славиться своїми неозорими лісами, життєдайними водоймами та просто унікальнішою фауною на Україні. Туристичний рай! Ці мальовничі землі справедливо називають найказковішим місцем України. А найчудовішою прикрасою є озеро Світязь. Це найбільше та найглибше природне озеро України, що займає площу 2750 га. У тиху та спокійну погоду Світязь віддає синім кольором, але під час бурі стає чорним та навіть небезпечним. Уздовж майже усією берегової смуги колись росли розкішні ліси, а зараз там сотні гектар лохини. Яку "поважні бізнесмени" поливають мінеральними водами озера Світязь та річки Прип'ять, що призвело до екологічної катастрофи.

Обміління озера Світязь це дуже гостра проблема не лише Волині, а всієї України. 

На обласному рівні створені комісії, які б мали дослідити проблематику, навіть було знайдено й одну з першопричин – підприємство, яке займається зрощенням лохини.

Однак для місцевого рівня задача щодо притягнення винних виявилася складною, адже вище згадане підприємство, яке побудувало штучні водойми в межах Верхньоприп’ятської  меліоративної системи без відповідних на те дозволів та здійснює забір значних обсягів води для зрошення плантацій лохини, належить ексзаступнику головного лісівника України Володимиру Бондару.

У січні 2020 року прокуратура Волинської області повідомила про відкрите кримінальне провадження за частиною 2 статті 364 ККУ відносно посадовців Держекоінспекції, які в інтересах третіх осіб замовчували ситуацію що склалася, навіть були проведені обшуки у трьох підприємствах, що фігурують у кримінальному проваджені по цьому факту. Жодного логічного закінчення ця справа не отримала. Затягуванням справи може слугувати інформаційна підтримка зі сторони власних засобів масової інформації, які останнім часом були скуплені Володимиром Бондарем і, які випадково з’являються як на обшуках підприємств, так і на нарадах, що пов’язані з розслідуванням справи й висвітлюють однобічну позицію роблячи зі свого власника «жертву режиму». Ну і звісно третій варіант, повна відсутність вини цих підприємств, що дуже сумнівно виглядає.

Схоже, що столичні експерти не довіряють висновкам що робилися місцевими екологами, які не вважають екологічне лихо наслідком роботи підприємств Володимира Бондара, а значить розслідування буде продовжено.

Чи допоможе винайдення винних у відновленні озера?- невідомо. Зменшення рівня води в озері призвело до посухи навколишніх лісів. Також це зобразиться й на місцевій флорі та фауні. А тому навіть при відновленні водної системи, ми вже можемо говорити про велику шкоду завдану природі Національного заповідника.

Як стало відомо з перевірених джерел, справою та й самим Володимиром Бондарем вже зацікавилося керівництво Служби безпеки України, а значить можливо вже скоро стане відомо справжню причину екологічної катастрофи й винні все ж будуть покарані.

В біографії Володимира Бондара є багато "чорних п'ятен", кричущих фактів корупції і розкрадання державного майна.

На нашу думку руйнування озера Світязь задля надприбутків та своїх власних бізнес інтересів, це головна мета Володимира Бондара. 

Він хоче залишити нащадкам висушену та потріскану землю посеред Волині! Адже він впевнений - закон не для нього! Він недоторканий! І йому все можна, адже ВІН ВОЛОДИМИР БОНДАР!