17:54 / 06.04.2020 Шоу-биз

Для школярів зняли серіал про фізкультуру

Новий освітній серіал "Діджитал-фізкультура для школярів за участі зірок спорту" для платформи "Дія. Цифрова освіта" презентувало Міністерство цифрової трансформації України.

Заступниця міністра цифрової трансформації з питань євроінтеграції Валерія Іонан представила серіал на онлайн-презентації освітнього серіалу в Києві, пише Укрінформ.

"Серіал уже доступний на платформі "Дія. Цифрова освіта". Ми знаємо, що зараз школярі й підлітки активно користуються соціальними мережами, але активність в інтернеті має поєднуватися з активністю в офлайні", - сказала чиновниця.

За її словами, освітній серіал складається з 12 уроків фізкультури. Кожна серія йде до 8 хв. Містить багато інформації про розминку, правила стрибків, бігу, кіберспорт, спортивні лайфхаки і спортивні челенджі. Вчителями на таких уроках будуть гравці футбольного клубу "Шахтар" - капітан Андрій Пятов і захисник Сергій Кривцов. Також взяли участь зірки гумористичного проєкту "Мамахохотала-шоу" Олег Маслюк і Євген Янович.

Освітній серіал буде доступний на платформі "Дія. Цифрова освіта", на YouTube-каналі та сторінках Фонду Ріната Ахметова і ФК "Шахтар" у соцмережах. Також - у форматі Instagram-серіалу.