20:13 / 20.03.2019 Пресс-релизы

Сульшер-гравець розумівся на камбеках. Що покаже Сульшер-тренер?

Коли Манчестер Юнайтед очолював Моурінью, навіть найбільш відчайдушні вболівальники команди не очікували нічого доброго від зустрічі з ПСЖ у Лізі чемпіонів. Але часи змінилися, пост головного тренера обіймає Сульшер, і напередодні першого матчу 1/8 фіналу ЛЧ якщо не всі, то багато фанатів «дияволів» повірили, що їх улюблена команда зможе на рівних протистояти парижанам.

Вірити в успішний результат допомагали в тому числі й травми Меньє, Кавані и Неймара, однак вже перші 15-20 хвилин гри показали, що цей Манчестер, так впевнено беручий по три очки за матч в АПЛ, зовсім не готовий до рівня плей-офф Ліги чемпіонів. Якщо в останні роки саме ПСЖ асоціювався з командою, яка не має достатнього досвіду для серйозних досягнень у Європі, то зараз таким клубом був саме МЮ.

Кілька років тому суперники боялися приїздити до лігва Манчестера Алекса Фергюсона, а зараз парижани не лише не боялися візиту на Олд Трафорд, а й підійшли до гри з позиції сили. Манчестер, здавалося, виходив на матч, погодившись на нічию (що неможливо зрозуміти з точки зору дуелі з двох матчів), а ПСЖ просто грав в свій футбол. Хоча навіть не в свій, адже ледь не половина гравців команди гостей відіграли матч не на своїх звичних позиціях. Так, Мбаппе виконував обов'язки центрального нападника, Дракслер грав плеймейкера, Маркіньйос вийшов на місці опорного півзахисника, Керер був не на своїй основній позиції в захисті, а Дані Алвес взагалі був помітний усюди: від рідного правого флангу захисту до позиції під нападником. Манчестер не був готовий до такої зухвалості від суперників, за що й поплатився. Статистика і результати ліги чемпіонів на football24.ua свідчать про те, що господарі програла більш ніж закономірно й заслужено.

Якщо в захисті Манчестер вже давно не був дійсно надійним, і свобода, яку отримали Ді Марія, Дракслер та Мбаппе, не повинна дивувати, то беззубість атаки англійців йде врозріз з останніми результатами та малюнком гри манкуніанців. За 90 хвилин матчу господарі поля спромоглися лише на один удар в площину воріт ПСЖ, а ще близько десяти спроб пострілів з-за меж штрафного майданчика мало напружували Буффона. Як влучно помітили експерти сайту Футбол24, Манчестер не мав у своєму складі гравця, здатного віддати точній вирішальний пас, а отже а гострих атак було занадто мало.

Агресивна й яскрава гра гостей у цьому матчі вирішила якщо не все, то багато. Теперь Манчестер має забивати на виїзді двічі, щоб переводити матч в овертайм. Сама по собі задача не з простих, а ще й Лінгард з Марсьялем травмувалися. По-справжньому підвів свою команду Погба, котрий за пару хвилин до фінального свистка отримав червону картку, чим додав головної болі своєму тренеру.

Незважаючи на провальну гру та несприятливий результат, ховати Манчестер Юнайтед зарано. Це не дозволить зробити хоча б навіть історія. 20 років тому нинішній тренер англійського клубу вже приймав участь в неймовірному відіграші, золотими літерами вписавши фінал проти Баварії в історію найкрупнішого європейського турніру. Чому б Сульшеру не повторити той трюк? Тим більше, ПСЖ розуміється на втраті солідної переваги в плей-офф Ліги чемпіонів.