19:10 / 10.08.2018 Пресс-релизы

Найкращим службовим собакою України стала чотирилапа поліцейська з Івано-Франківська

7-9 серпня у Дніпрі відбувся Третій відкритий чемпіонат Нацполіції з багатоборства кінологів. На змагання з'їхалися 36 службових собак з усіх областей України. Офіційним партнером чемпіонату став бренд преміум-харчування КЛУБ 4 ЛАПИ.

Собаки з Національної поліції, Державної кримінально-виконавчої служби та Державної прикордонної служби України упродовж трьох днів змагалися у шістьох кінологічних дисциплінах.

Переможницею стала поліцейська вівчарка Альма з кінологом Іваном Кавацюком з Івано-Франківської області.

«Це наша перша перемога. Торік на міжнародному чемпіонаті взяли одинадцяте місце. Альма добре відпрацювала, зробила усе, що вміла. Спеціалізується на розшуку. Вона у мене холерик, але через такий характер активно і швидше працює. Разом не лише служимо, а й відпочиваємо. Коли йду у відпустку, завжди беру її з собою. Їздимо по гриби, на риболовлю, на море. Це не просто напарниця, а справжній член сім’ї», - розповідає Іван.

Друге місце посіли німецька вівчарка Лінда та лейтенант поліції Володимир Власенко з Вінниччини.

«Лінда бере участь у різноманітних змаганнях вже чотири роки. Досвід є, але до цього призових місць ще не займала. Це велике досягнення. Ми показали свою роботу, довели, що ми справді багато тренувалися. Усе не дарма. Собаці шість років, але на пенсію ще зарано. Вона у хорошій формі. Лінда  - розшукова собака. У цьому її особливість, тому і взяла призове місце», - розповідає Володимир.

Бронзу здобули чотирилапий поліцейський Форс та інспектор-кінолог Запорізького кінологічного центру  Сергій Головко.

«Торік ми теж взяли призове місце. Тому цього разу не могли підвести. Упродовж року постійно готувалися до змагань. Форс – собака розшуковий. Він спортсмен. Тому господар має відповідати. Ми доповнюємо один одного, підтримуємо, тому спрацювалися і знайшли спільну мову. Це доводять результати. Форс – член моєї родини. На вихідні завжди беру його додому. Бігаємо, стрибаємо, гуляємо, купаємось у річці. У мене двоє доньок, тому на вихідних у нас завжди весело», - розповідає Сергій.

Призери отримали не лише нагороди, а й запаси сухих кормів від КЛУБ 4 ЛАПИ.

«У підготовці службових собак особливу роль відіграє раціон. Адже міцне здоров'я чотирилапих на службі важливе для безпеки усієї країни. Ми дбаємо, аби наші службові собаки були на одному рівні з європейськими колегами. Тому спеціальний продукт КЛУБ 4 ЛАПИ «Актив» розробляли у тривалій співпраці з кінологами. Переможниця з Івано-Франківська, поліцейська собака Альма, харчується кормом КЛУБ 4 ЛАПИ. Форс з Запоріжжя, який вкотре демонструє високі результати на змаганнях, теж. Чотирилапі їхнього Запорізького кінологічного центру обирають КЛУБ 4 ЛАПИ дев'ятий рік поспіль. Наш продукт вже став фаворитом для мільйонів тварин у 10 країнах Європи. І ми продовжуємо вдосконалюватись», - говорить бренд-менеджер ТМ «КЛУБ 4 ЛАПИ» Юрій Ковалюк.

Торгова марка підтримує змагання службових собак не вперше. Торік у вересні КЛУБ 4 ЛАПИ виступив офіційним партнером Першого відкритого міжнародного чемпіонату Національної поліції України з багатоборства кінологів. Більше про це читайте на сайті club4paws.com.

Повний фоторепортаж з цьогорічних змагань дивіться на сторінці CLUB 4 PAWS у Facebook.