20:29 / 14.03.2017 Пресс-релизы

Благодійний Фонд Порошенка та "Майкрософт Україна" розробили Електронну програму прозорого використання коштів для "особливих" учнів, які навчаються в інклюзивних школах

14 березня відбулася презентація Електронної програми прозорого використання коштів за принципом "гроші за дитиною", яка розроблена компанією "Майкрософт Україна" на замовлення та у співпраці з Благодійний Фондом Порошенка. Про це "Багнету" повідомил прес-секретар офісу дружини Президента України.

Дружина Президента України пані Марина Порошенко ознайомилася з принципами роботи програми та  наголосила, що "в результаті її впровадження Україна матиме облік дітей з особливими освітніми потребами, побачить прозорий рух коштів за дитиною, а найголовніше – зможе підвищити якість освітніх послуг для таких дітей".

Також дружина Глави держави підкреслила, що програма дозволить уникнути корупційну складову в питанні фінансування освітніх послуг для дітей з порушеннями розвитку чи інвалідністю.

У ході зустрічі Голова Благодійного Фонду Порошенка пані Марина Порошенко та генеральний директор компанії "Майкрософт Україна" Надія Васильєва підписали Меморандум про співпрацю. Цим документом сторони домовилися про створення програмних рішень для інклюзивної освіти, що розробляється для загальноосвітніх шкіл України, в яких навчаються діти з особливими освітніми потребами.

За словами пані Васильєвої, компанія "Майкрософт Україна" активно співпрацює в рамках соціальної програми Марини Порошенко щодо розвитку інклюзивного освітнього середовища в Україні: "Сьогодні ми підписали Меморандум і готові допомагати школярам з особливими освітніми потребами отримувати навички ХХІ століття, адже наше завдання зробити сучасні технології доступними для кожного учня".

Довідка. У співпраці Благодійного Фонду Порошенка з Міністерством фінансів та Міністерством освіти і науки у Державному бюджеті-2017 року враховано видатки у розмірі 210 млн гривень на додаткові освітні послуги для дітей з особливими освітніми потребами, які навчаються в загальноосвітніх закладах. Кожна така "особлива" дитина отримує з Держбюджету субвенцію в розмірі 23 000 гривень/рік для забезпечення додаткових послуг згідно з індивідуальним планом розвитку.