12:18 / 16.01.2017 Пресс-релизы

До 2020 року компанія Ford планує різко розширити лінійку електромобілів і гібридів, випустивши моделі F-150, Mustang і Transit з електричним двигуном. На заводі у США планується створити 700 додаткових робочих місць для виготовлення електромобілів та мод

  • Компанія Ford підтвердила, що протягом 5 наступних років на світовий ринок вийдуть 7 із 13 нових гібридних моделей, у тому числі — F-150 Hybrid, Mustang Hybrid та гібридний автомобіль із заряджанням від електромережі Transit Custom.
  • Крім цього, Ford планує розпочати випуск позашляховика з повністю електричним приводом, орієнтовний запас ходу якого становитиме щонайменше 480 км (300 миль), а також випустити дві нові моделі поліцейських авто з електричним двигуном.
  • Автовиробник інвестує 700 мільйонів доларів у розширення заводу у м. Флет-Рок (Flat Rock), штат Мічиган, що дозволить створити додаткові 700 прямих робочих місць. На оновленому заводі будуть виготовлятись високотехнологічні моделі з електричним двигуном та автомобілі з автоматичним керуванням, а також культові моделі Ford Mustang та Lincoln Continental.
  • Компанія Ford проводить випробування бездротової технології, що дозволить зробити заряджання електромобіля не складнішим за паркування на стоянці. Крім цього, у поточному році компанія проведе випробування перспективних моделей електромобілів на території Європи, у Нью-Йорку та інших великих містах США.
  • Ford скасовує плани щодо інвестицій 1,6 мільярдів доларів у будівництво нового заводу в м. Сан-Луїс-Потосі (San Luis Potosi) в Мексиці та вкладе 700 мільйонів доларів у розширення заводу в м. Флет-Рок (штат Мічиган, США). З метою покращення показників прибутковості компанії наступне покоління моделі Focus буде виготовлятись на заводі у м. Ермосійо (Hermosillo), Мексика.

Флет-Рок, Мічиган, 16 січня 2017 р. – Сьогодні компанія Ford представила детальну інформацію щодо 13 нових моделей автомобілів з електричним двигуном для світового ринку, випуск яких заплановано на наступні 5 років. Перелік моделей включає, зокрема, гібридні версії культового пікапа F-150 і моделі Mustang для США, модель Transit Custom (гібридний автомобіль із заряджанням від електромережі) для Європи, а також позашляховик з повністю електричним приводом та орієнтовним запасом ходу щонайменше 480 км для клієнтів з усього світу.

Крім цього, автовиробник заявив про плани інвестувати 700 мільйонів доларів у розширення виробничих потужностей наявного заводу в м. Флет-Рок (штат Мічиган), що дозволить виготовляти високотехнологічні автомобілі з автоматичним керуванням та гібридні моделі, а також моделі Mustang і Lincoln Continental. Унаслідок розширення буде створено 700 нових робочих місць.

Згадані заходи — лише частина програми інвестицій в розробку автомобілів з електричним двигуном на суму 4,5 мільярда доларів, що дозволить запропонувати клієнтам підвищену економію палива, покращені експлуатаційні якості та характеристики потужності в масштабах усієї лінійки моделей Ford для світового ринку. Мета цього полягає в перетворенні компанію на провідного автовиробника і постачальника рішень для забезпечення мобільності, у тому числі у царині виробництва електромобілів, автомобілів з автоматичним керуванням та створення нових засобів забезпечення мобільності. 

«З огляду на зростання зацікавленості в автомобілях з електричним двигуном серед клієнтів у всьому світі компанія Ford прагне і надалі залишатися лідером, пропонуючи споживачам широкий вибір автомобілів з електроприводом, послуг та рішень, що зможуть покращити життя людей, — заявив Марк Філдс (Mark Fields), президент і генеральний директор Ford. — Наші інвестиції та розширення лінійки відображають наші переконання, згідно з якими протягом наступних 15 років глобальна пропозиція автомобілів з електричним двигуном перевищить пропозицію моделей з бензиновими двигунами».

Плани Ford щодо автомобілів з електричним двигуном зосереджені на напрямках, які завжди належали до сильних сторін компанії. Тому електрифікація торкнеться у першу чергу найпопулярніших і найбільш масових вантажно-пасажирських моделей, вантажівок, позашляховиків та надпотужних моделей, що дозволить зробити ці автомобілі ще більш функціональними, продуктивними і приємними в керуванні.

До переліку семи автомобілів з електричним двигуном для світового ринку, про які було оголошено сьогодні, увійшли:

  • Компактний SUV з повністю електричним приводом та орієнтовним запасом ходу щонайменше 480 км, що вийде на ринок до 2020 року. Цей автомобіль буде виготовлятися на заводі у м. Флет-Рок і надійде у продаж у Північній Америці, Європі та Азії.
  • Автомобіль з автоматичним керуванням, орієнтований на масовий випуск і розроблений спеціально для експлуатації у сервісах спільних поїздок і поїздок на попутках. Продажі моделі розпочнуться у Північній Америці. Дебют гібридного авто запланований на 2021 рік, модель виготовлятиметься на заводі в м. Флет-Рок.
  • Гібридна версія пікапа-бестселера F-150 з’явиться напередодні 2020 року і надійде у продаж в Північній Америці та на Близькому Сході. До особливостей моделі F-150 Hybrid, що виготовлятиметься на заводі Ford з виробництва вантажівок у м. Дірборн, належать підвищена вантажопідйомність та покращені можливості буксирування. Крім цього, автомобіль можна буде використовувати як пересувний генератор.
  • Гібридна версія культової моделі Mustang за потужністю не поступатиметься автомобілям з двигуном V8. Розробники також обіцяють підвищений крутний момент у нижньому діапазоні обертів. Дебют Mustang Hybrid відбудеться у 2020 році. Автомобіль виготовлятиметься на заводі у м. Флет-Рок і на початковому етапі надійде у продаж тільки в Північній Америці.
  • Гібрид із заряджанням від електромережі під назвою Transit Custom буде доступний на території Європи вже у 2019 році. Особливості конструкції моделі дозволяють зменшити експлуатаційні витрати навіть на дорогах із найщільнішим трафіком.
  • Дві нові гібридні моделі поліцейських автомобілів-перехоплювачів. Один з нових гібридних поліцейських автомобілів буде виготовлятися у Чикаго. Дооснащення обох моделей поліцейським устаткуванням проводитимуть у спеціальному центрі модифікації поліцейських автомобілів Ford у Чикаго.

На додачу компанія Ford оголосила, що вся лінійка вантажно-пасажирських моделей для світового ринку першою серед гібридних моделей компанії отримає двигуни EcoBoost®, оскільки відмова від безнаддувних агрегатів дозволить покращити динамічні характеристики та паливну економічність.

Крім цього, компанія планує і надалі активно працювати над розробкою глобальних рішень та послуг, орієнтованих на електромобілі. Сюди належать управління корпоративними парками автомобілів з електроприводом, планування маршрутів і рішення для обробки та передавання даних.

Будуємо майбутнє

У рамках підтримки нової ери в автомобілебудуванні протягом наступних 4 років компанія Ford створить 700 нових прямих робочих місць у США та інвестує 700 мільйонів доларів у створення Інноваційного виробничого центру на базі заводу компанії у м. Флет-Рок. Поряд із культовими моделями Mustang та Lincoln Continental тут виготовлятимуть нову модель позашляховика зі збільшеним запасом ходу від батареї, а також автомобіль із повністю автоматичним керуванням для використання у сервісах спільних поїздок.

«Я у захваті від того, що Об'єднана профспілка автобудівників (UAW) та компанія Ford спільними зусиллями змогли створити додаткові робочі місця для американських робітників, — прокоментував Джиммі Сеттлс (Jimmy Settles), віце-президент профспілки робітників автопромисловості UAW і керівник Національного департаменту Ford. — Чоловіки і жінки з заводу у Флет-Рок продемонстрували рішуче прагнення виготовляти якісні продукти, і ми з нетерпінням чекаємо подальших успіхів у виробництві нового покоління високотехнологічних автомобілів».

Поетапні інвестиції в завод у м. Флет-Рок будуть здійснюватись за рахунок 1,6 мільярда доларів, які компанія до цього планувала виділити на будівництво нового заводу в Мексиці.

Компанія Ford оголосила про скасування планів щодо будівництва нового заводу у м. Сан-Луїс-Потосі (San Luis Potosi) у Мексиці. Крім цього, було заявлено, що з метою покращення показників прибутковості компанії та забезпечення фінансового і комерційного успіху наступного покоління моделі Focus цей автомобіль буде виготовлятись на існуючому заводі у м. Ермосійо (Hermosillo), Мексика. У результаті буде створено можливості для виробництва двох нових культових моделей на Мічиганському складальному заводі у м. Уейн (Wayne), штат Мічиган. Зараз тут виготовляється Focus, забезпечуючи близько 3500 робочих місць у США.

Унікальна технологія електрифікації

Спираючись на досвід двох десятиліть, Ford використовує набуті знання для впровадження патентованих технологій, програмного забезпечення і послуг, що дозволять зацікавити власників вантажівок, позашляховиків, поціновувачів потужних автомобілів, власників комерційних автопарків та інші категорії клієнтів.

«Глобальна стратегія Ford щодо електромобілів полягає у використанні наших сильних сторін, — пояснив Радж Наїр (Raj Nair), виконавчий віце-президент з питань розробки продуктів та головний технічний директор компанії. — Поки дехто зосереджується на маркетингових заявах і чисельних показниках, ми спрямовуємо основні зусилля на те, щоб додатково удосконалити саме ті характеристики автомобілів Ford, які найбільше цінуються клієнтами. Це означає розширення потенціалу вантажівок, підвищення продуктивності комерційних автомобілів та удосконалення динамічних характеристик спорт-карів у поєднанні зі зменшенням витрати пального».

У поточному році компанія Ford розпочинає випробування електромобілів нового покоління. Дещо пізніше у цьому році на дороги Європи виїде гібридна модель із заряджанням від електромережі під назвою Transit Custom. Водночас із цим розпочнеться запуск нового комплексу послуг із забезпечення мобільності, рішень для обробки і передавання даних та підключення автомобілів до мережі.

Крім цього, у Нью-Йорку та кількох великих містах США, що вирізняються найскладнішими умовами дорожнього руху, компанія Ford проводить випробування парку з 20 гібридних моделей таксі і міні-венів Transit Connect.

При розробці моделі Transit Connect враховувався успішний досвід першого у світі гібридного таксі Ford Escape Hybrid, що також став першим у світі гібридним кросовером та першим гібридним автомобілем, виготовленим у Північній Америці. Значна частина таксі Escape Hybrid і досі перебуває в експлуатації. У середньому кожен з цих автомобілів перевіз пасажирів на відстань понад 482 800 км (300 000 миль), і до того ж — без заміни оригінальних акумуляторів.

На сьогодні Ford є лідером за продажами гібридів із заряджанням від електромережі у США і займає друге місце за обсягами продажів моделей із електричним двигуном на території Сполучених Штатів.

Нові послуги

Спираючись на два десятиліття лідерства у галузі виробництва автомобілів із електричним двигуном та вантажно-пасажирських моделей, компанія Ford також працює над комплексом послуг, що дозволять зробити володіння електромобілями ще простішим.

«Інноваційні послуги можуть бути настільки ж важливими для клієнтів, як і власне автомобілі, — говорить Хау Тай-Танг (Hau Thai-Tang), віце-президент групи із закупівель та куратор напрямку електромобілів у Ford. — Ми інвестуємо у рішення, які допоможуть приватним клієнтам і власникам корпоративних автопарків без зайвих труднощів впустити у своє життя ці нові автомобілі та технології».

Компанія Ford вже підписала з кількома європейськими автовиробниками протокол про наміри створення мережі станцій прискореного заряджання з характеристиками, значно кращими за найпотужнішу з представлених зараз на ринку систем заряджання. На початковому етапі у Європі планується встановити близько 400 зарядних станцій. До 2020 року клієнти повинні мати доступ вже до тисяч високопотужних точок заряджання. 

Крім цього, використовуючи наявний парк електромобілів компанії у США та Європі, Ford проводить випробування бездротової технології, що дозволить зробити заряджання електромобіля не складнішим за паркування на стоянці, тож водії ніколи не забуватимуть зарядити своє авто. Бездротове заряджання дозволить водіям, що здебільшого переміщуються на короткі відстані, збільшити запас ходу від батарей навіть за рахунок короткочасних зупинок. У свою чергу, додаток FordPass® допоможе власникам автомобілів резервувати час для заряджання.

Розуміння клієнтів

Компанія Ford активно досліджувала особливості експлуатації автомобілів із електричним двигуном їх нинішніми і колишніми власниками. З 2005 року на території Північної Америки компанія продала понад 520 000 автомобілів із електричним двигуном, а в світовому масштабі ця цифра сягає 560 000 одиниць.

За результатами досліджень за участі 33 000 власників електромобілів Ford, що здійснили 58 мільйонів унікальних поїздок, було з’ясовано таке:

  • 88 відсотків власників зазвичай долають щодня не більше 96 км. Гібридні моделі із заряджанням від електромережі заправлялись пальним у середньому через кожні 1090 км пробігу, тобто порівняно рідко відвідували заправні станції.
  • Власники хочуть, щоб запас ходу від батарей був якомога більшим, проте з часом, коли клієнти ближче знайомляться з особливостями технології та звикають до них, рівень невдоволеності пробігом спадає.
  • 80 відсотків власників електромобілів Ford заряджають свої авто один раз на день; 60 % — у вечірній час.
  • Загалом автомобілі із електричним двигуном Ford були підключеними до мережі протягом 9,4 млн. ночей.
     

Результати окремого дослідження Ford свідчать, що абсолютна більшість власників електромобілів Ford планує замінити свій поточний електромобіль на новий. Зокрема:

  • 92% власників електромобілів на акумуляторних батареях заявили, що наступною покупкою буде також автомобіль на батареях.
  • 87% власників гібридів із заряджанням від електромережі хочуть, щоб наступним автомобілем також була гібридна модель.