13:03 / 22.12.2016 Пресс-релизы

Електронні сигарети - за чи проти куріння?

На даний момент, напевно, уже нікого не здивуєш електронними сигаретами, тому що все далі набирають популярність у курців. Чому ж останні намагаються перейти на ці девайси, кинувши свою пагубну звичку? Основна причина цього – намагання остаточно кинути палити або ж мінімізувати цей «процес» задля того, щоб зберегти своє здоров’я.

Що являє собою електронна сигарета

Електронна сигарета – це такий прилад, в який входить чотири елементи, а саме: певної ємкості акумулятор, розпилювач, світлодіод і сенсор. Тут, як бачите, питання щодо користі чи шкоди постає тільки у випадку рідини, яка входить до випарювача: як правило, це ароматизатор, гліцерин, інколи нікотин та пропіленгліколь – зовсім нетоксична харчова добавка з приємним солоденьким смаком, яка легко виводиться з організму. Токсичність цих хімічних речовин набагато нижча, ніж у смол, які входять до складу звичайних тютюнових сигарет. Так, наприклад, електронні сигарети не містять окису вуглецю, ціаніду, аміаку, бензолу і миш’яку – а ці речовини вважаються дуже шкідливими для організму, тому що погано виводяться. Також важливо відзначити, що в електронних сигаретах зовсім відсутні канцерогени, яких в звичайних цигарках налічується більше шістдесяти.

Також варто відзначити естетичну користь електронних сигарет, завдяки яким Ви зможете захистити свої зуби від пожовтіння, а подих стане набагато приємнішим, тоді як у випадку звичайного куріння дуже важливо профілактику у стоматолога, адже ясна страждають в першу чергу, а з ними и здорові зуби.

За чи проти «электронного куріння»?

Відповідь на це питання до сих пір не можуть знайти, і тут варто, напевно, розглядати кожний окремий випадок, але є декілька факторів, які Ви повинні для себе відзначити:

  • В більшості випадків виключається вживання нікотину, який пагубно впливає, тому що до складу рідини сигарет входять нешкідливі речовини, котрі Ви самі можете обирати під час кожної покупки рідини для куріння.
  • Ви втрачаєте статус курця, який мали до цього «завдяки» здебільшого неприємному запаху із рота, рук, волосся та одягу.
  • Психологічний ефект ілюзії куріння дасть змогу з більшою вірогідністю повністю або частково позбавитися цієї залежності.
  • Постійне вдихання пару в якійсь мірі служить певною профілактикою онкологічних захворювань, адже, вдихаючи суміш, температура якої дорівнює температурі тіла, ви не травмуєте слизову оболонку гортані. Внаслідок цього ви перестанете кашляти та краще відчуєте смак та запах їжі.
  • Ціна електронної сигарети окупається за декілька місяців використання, тому ви мало залежите від акцизних зборів.

Статистика каже, що 1/3 курців завдяки електронним назавжди залишають палити, ще 1/3 зі звичайних повністю переходять на електронні, а останні – повертаються знову до куріння тютюнових. Як бачите, все це досить суб’єктивно, и значною мірою залежить від вашої сили волі та потребності.

Якщо ж Ви вирішили спробувати перейти на «електронне куріння», важливо вибрати місце, де Ви зможете купити гідний та якісний пристрій, захищений від підробок. Таким «місцем» можна  сміливо назвати и порекомендувати інтернет-магазин smol.net.ua, який з 2011 року успішно працює на территорії України, продаючи електронні сигарети, рідини для них та різні аксесуари, а його спеціалісти завжди допоможуть Вам професійною консультацією.