16:23 / 11.04.2021 Пресс-релизы

Що краще купити: дім чи квартиру

Оскільки немає ніяких аргументів на користь того, що в цьому році ми побачимо падіння цін на житло, все більше і більше інвесторів шукають будинок для покупки. Не дивно - велика площа, більш низька ціна, тихий район - все це настільки привабливо, що інвестори поступово відмовляються від покупки квартир. Якщо тільки це не стосується усвідомленої діяльності, наприклад, одночасної оренди декількох квартир. Хоча зараз покупка земельної ділянки не є великою проблемою, володіння їм дозволяє заощадити багато грошей. Купівля будинку в основному фінансується за рахунок коштів банку. У небагатьох людей досить коштів, щоб мати можливість витратити їх на завершення покупки нерухомості на місці.

На щастя, коронавірус не викликав серйозних потрясінь на ринку нерухомості. На будівельні роботи це ніяк не вплинуло; значного збільшення цін на будівельні матеріали не відбулося. Отже, ви можете розраховувати на те, що будівництво будинку залишиться таким же прибутковим, як і в період до пандемії.

На вибір українців в першу чергу впливають ціни. Вартість квадратного метра квартири зростає (хоча ще є час купити 2 кімнатну квартиру). Тому статистичний житель нашої країни все частіше вибирає невеликі односімейні будинки. Кілька років тому середня українська квартира мала площу понад 100 квадратних метрів. В даний час його площа складає трохи більше 80 квадратних метрів. Зміна тренда продиктована зростанням цін на квартири не тільки в великих містах, адже покупець повинен вкласти чималі гроші в обладнання і внутрішню обробку. З іншого боку, на вторинному ринку дуже багато доступного, відремонтованого або знаходиться в іншому районі.

Зростаючий інтерес

Попит на нерухомість росте, росте і їхня ціна. Інвестори, які вклали гроші в нерухомість, зараз переживають справжній бум капіталу. Завдяки своїм рішенням вони можуть продати будинок або квартиру за привабливою ціною. Вкладення в нерухомість продовжують окупатися.

Інтерес ріс у міру зниження санітарних вимог, пов'язаних з пандемією коронавируса. Люди знову вийшли на вулиці, стали брати участь в економічному житті країни. Багато тих, які планують купити будинок або квартиру, повернулися до забутих мрій і почали шукати нерухомість. Тому варто взяти до уваги поточну ринкову ситуацію і подумати, чи буде будинок або квартира, які ми купуємо у чесного продавця, краще для наших потреб. Незалежно від типу квартири, яку ви купуєте, ми також повинні пам'ятати, що зобов'язані платити податок на нерухомість.