17:15 / 12.03.2021 Пресс-релизы

10 порад, як шити з мережива

Цього сезону всесвітньо відомі дизайнери особливо часто використовують мереживо. Цей тонкий жіночний матеріал ніколи не виходить з моди та з кожним роком з'являється перед нами в новому вигляді. Якщо всього кілька років тому витончене мереживо Шантільї можна було побачити лише в дизайні спідньої білизна і вечірніх суконь, то сьогодні воно прикрашає навіть верхній одяг. Шити з нього зовсім нескладно, досить дотримуватися всього декількох правил.

Правило №1

Залежно від щільності тканини та візерунка на ній (якщо він є) ви можете шити, сполучаючи окремі елементи мережива як на оверлоці, так і на машинці.

Правило №2

Для того, щоб готовий виріб мав завершений акуратний вигляд, обробіть край косою бейкою з шовку або обмітайте його на оверлоці. Для зрізів білизни краще використати обробну гумку.

Правило №3

Якщо ви хочете, щоб сукня сиділа за фігурою, шийте з трикотажного мережива. Завдяки своїй еластичності воно максимально облягає жіночу фігуру.

Правило №4

Щоб уникнути зайвої прозорості, досить використати підкладку. Вона допоможе не лише піти від надмірної відвертості, але і підкреслить малюнок мережива. Для цього підберіть матеріал контрастного кольору.

Правило №5

Якщо ви шиєте з трикотажного мережива, яке сильно тягнеться, не забудьте зміцнити шви на плечах. Для цього краще використати бавовняну косу бейку. Її ж можна застосовувати для обробки зрізів білизни.

Правило №6

Вподобана вам модель має бути не лише красивою, але і мати мінімальну кількість швів. Чим рідше ви різатимете мереживну тканину, тим менше ймовірність її псування.

Правило №7

Не обов'язково дублювати ажурною тканиною абсолютно усю сукню. Досить використати всього декілька елементів, щоб ваш наряд заграв по-новому. В якості основи обирають сатин, шовк, атлас. Розкроїть деталі з мережива і базового матеріалу, намітайте їх по контуру один на одного. А далі шийте як звичайний одношаровий виріб.

Правило №8

Якщо ви використовуєте мереживну стрічку з фестонами, прикрасьте нею ліф, рукави та низ. Для цього викрійка повинна лежати так, щоб не було необхідності робити припуски по фестонах. Це істотно спростить вам роботу.

Правило №9

При створенні ажурної аплікації зручно користуватися паперовим скотчем. Його не складе праці проткнути голкою, він не залишає плям на тканині й легко знімається. Якщо ж ви сумніваєтеся, спробуйте виконати цю операцію на непотрібному обрізку матеріалу. А потім просто пристрочіть елементи зигзагом і видаліть кріплення з вивороту.

Правило №10

Прасуйте мереживо з особливою обережністю. Краще спробувати на непотрібному шматочку і тільки після цього приступати до обробки усієї сукні.

Мереживні вироби вже давно завоювали серця мільйонів жінок. Шити з ажурної тканини не так вже і складно, до того ж результат напевно коштує витрачених зусиль. Головне — дотримуватися вищеперелічених правил і використовувати якісні матеріали.