12:43 / 05.12.2020 Пресс-релизы

Як здорово годувати собаку та кота

Як змусити нашого вихованця насолоджуватися здоров’ям? Чим годувати його, щоб він жив якомога довше? З нашим путівником ви дізнаєтесь, які страви з сайте https://club4paws.com/ найкраще послужать вашим домашнім тваринам!

Як підкреслювали дієтологи, що спеціалізуються на харчуванні собак та котів, найкращі продукти - варені, а не смажені. Це може бути суп або м’ясо з шматочками овочів. Однак потрібно пам’ятати про пропорції: трохи більше третини - м’ясо, третина - наповнювачі-вуглеводи, тобто рис або каша, і трохи менше третини - овочі.

Найскладніше з котом. Кішки є хижаками, але навіть кота не можна годувати лише м'ясом, сосисками або рибою, оскільки їм бракуватиме вітамінів або мінералів. Ідеальна їжа - це ціла миша (природа це добре зрозуміла, і наука це підтверджує!) - разом із кістками та волоссям. Але хто буде обслуговувати мишей-котів? А якщо не миша, то що? Готовий корм найкращий. Для котів і собак - особливо великих і середніх порід. Готова їжа гарантує, що набір мінеральних речовин, вітамінів та усіх поживних речовин, тобто білків або жирів, буде відповідати дієті. Навіть якщо ми витратимо на їжу трохи більше, ніж на ту, що приготовлена для домашнього вихованця вдома, ми заощадимо на лікуванні і не створимо йому проблем зі здоров’ям.

Що ви не повинні давати вашим улюбленцям:

Цибуля, часник, виноград та родзинки

У них є речовини, які виділяють сульфіди, і вони викликають розпад еритроцитів. Для собаки вагою 10 кг 50 грамів цибулі є токсичною дозою у будь-якому вигляді: смаженому, запеченому, вареному або сирому!

Шоколад

Шоколад - отрута для тварин через теобромін, який він містить. Токсична доза становить 150 мг на кілограм маси тіла.

Торти, печиво, цукерки

Вони містять жири, що сприяють розвитку артеріосклерозу, і цукор - багато порожніх калорій.

М'ясо, паштети, соуси

Вони шкідливі через високий вміст солі та спецій, що підвищують кров'яний тиск: тварини не можуть впоратися з цією проблемою.

Жовті сири, масло, маргарин та вершки

Молочні продукти часто викликають діарею, порушення травлення та харчову алергію.

Свинина

Це недоцільно, оскільки найчастіше викликає алергію.

Кістки

Ми не даємо собакам і котам довгі кістки птиці, оскільки вони розбиваються на гострі осколки, часто травмуючи або проколюючи травний тракт. Кісткові осколки також прилипають до ясен або піднебіння. Свинячі кістки також можуть травмувати кишечник, часто викликаючи болісні запори. Якщо ми хочемо подавати кістки, найкращими є яловичі та телячі кістки.

«Людські» вітаміни

Максимум комплекс В може бути корисним, він має такий самий склад, як собака та кішка. Інші "людські" вітаміни - заборонені!