23:54 / 05.05.2020 Политика

Чому в Зеленського тримається високий рейтинг, - думка

В усіх президентів баланс підтримки (відсоток тих, хто ставиться позитивно, мінус відсоток тих, хто ставиться негативно) за рік знижувався і ставав нульовим чи негативним, каже соціолог Володимир Паніотто.

"Підтримка Зеленського впала на 30 процентних пунктів, але залишається позитивною. Може тому, що знижувалася з вищої позиції.
А от електоральний рейтинг президента – зріс. Він залежить від порівняння з іншими політиками. У багатьох із них рейтинги знизилися і частина їхніх відсотків перейшла до Зеленського. За рік до виборів Юлія Тимошенко була лідером передвиборчих перегонів. Доки не з'явився Володимир Зеленський. Мала 20 відсотків голосів – це відрізняло кампанію 2019 року від попередніх, коли лідер мав 40", - розповідає експерт.

Розповідає, на початках до опитувань вносили Святослава Вакарчука, був на рівні з Володимиром Зеленським. Тоді ще були шанси у Петра Порошенка і Юлії Тимошенко.

"Коли залишився тільки Зеленський, – всі відсотки дісталася йому. 15 років знущань "Кварталу" над політиками справило враження. Також Зеленський мав підтримку телеканалу "1+1", - підсумовує.