17:46 / 24.03.2020 Политика

ЦВК оптимізує свою роботу в умовах карантину

З метою запобігання виникненню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, та у зв'язку із встановленням до 3 квітня 2020 року на всій території України карантину згідно з відповідною постановою Кабінету Міністрів України Головою Центральної виборчої комісії 16 березня 2020 року було видано Розпорядження "Про заходи із запобігання виникненню гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2".

Відповідно до нього Центральна виборча комісія тимчасово, на період дії карантину, призупинила особистий прийом громадян. У виняткових випадках особистий прийом громадян членами Комісії згідно з графіком особистого прийому може здійснюватися за допомогою технічних засобів звʼязку.

Окрім того, обмежено допуск громадян до адміністративного будинку та службових приміщень, у яких розміщена Центральна виборча комісія.

Водночас у звʼязку зі складною епідеміологічною ситуацією в місті Києві Центральна виборча комісія, Секретаріат Комісії та Служба розпорядника Державного реєстру виборців перейшли на особливий режим роботи органу з максимальною мінімізацією кількості співробітників на робочих місцях. Переважна більшість з них перебуває в чергових відпустках або переведена на дистанційний режим роботи. Комунікація та взаємодія відбувається з використанням відповідних технічних засобів звʼязку.

Комісія усвідомлює свою відповідальність за необхідність забезпечення безперебійної та ефективної роботи органу, особливо в умовах підготовки до чергових місцевих виборів 2020 року.

Разом з тим, Комісія закликає виборців, політичні партії, громадські організації з розумінням поставитися до запроваджених обмежень та по можливості звертатися до ЦВК лише у разі гострої необхідності, оскільки на сьогодні недопущення поширення вірусу та збереження здоровʼя громадян є основним пріоритетом.

Також ЦВК закликає всіх відповідально ставитися до свого здоровʼя і здоровʼя оточуючих, враховувати ситуацію, що склалася, та неухильно дотримуватися рекомендацій Міністерства охорони здоровʼя.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії