16:19 / 13.03.2020 Политика

ЦВК оголосила попередження 22 кандидатам у нардепи України за порушення термінів подання проміжних фінансових звітів

13 лютого відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія оголосила попередження 22 кандидатам у народні депутати України, зареєстрованим в ОВО № 179 на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року. Це рішення прийняте через порушення розпорядниками поточних рахунків виборчих фондів вказаних кандидатів термінів подання до окружної виборчої комісії цього округу проміжних фінансових звітів про надходження та використання коштів виборчого фонду.

Відповідно до виборчого законодавства, розпорядник коштів поточного рахунку виборчого фонду кандидата в народні депутати України зобов’язаний не пізніш як за вісім днів до дня голосування подати до політичної партії, яка висунула відповідного кандидата в депутати (крім випадку, якщо кандидата висунуто шляхом самовисування), та до ОВК проміжний фінансовий звіт про надходження та використання коштів виборчого фонду кандидата в депутати за період з дня відкриття поточного рахунку цього фонду до десятого дня до дня голосування.

Копії вказаних звітів не пізніше наступного дня після їх отримання надсилаються окружною виборчою комісією Центральній виборчій комісії та Національному агентству з питань запобігання корупції.

Проте, за інформацією, одержаною від ОВК ОВО № 179, такі звіти зазначених кандидатів у депутати у встановлені терміни до комісії не подані.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії