16:17 / 13.03.2020 Политика

Порядок розгляду звернення виборця

Пропонуємо долучитися до підготовки проєкту Порядку розгляду звернення виборця щодо зміни виборчої адреси на іншу, ніж адреса зареєстрованого місця проживання.

З 1 липня 2020 року набирають чинності положення Виборчого кодексу України, згідно з якими вносяться зміни до Закону України "Про Державний реєстр виборців". Зокрема, вони передбачають можливість зміни виборчої адреси виборця на іншу, ніж адреса зареєстрованого місця проживання, на підставі мотивованого звернення виборця.

Порядок розгляду такого звернення встановлюється Центральною виборчою комісією.

Тому ми звертаємося до громадськості з пропозицією долучитися до підготовки Комісією зазначеного Порядку та надати свої побажання до 20 березня 2020 року (включно) на електронну адресу Комісії: post@cvk.gov.ua, зазначивши в темі листа "Зміна виборчої адреси на іншу, ніж адреса зареєстрованого місця проживання".

Переконані, що можливість зміни виборчої адреси виборця на адресу за його фактичним місцем проживання сприятиме реалізації громадянами нашої країни свого права голосу на виборах. Це стосується і місцевих виборів, оскільки Виборчим кодексом України встановлено, що належність громадянина до територіальної громади та місце проживання на відповідній території визначаються його виборчою адресою (крім випадків, передбачених законом).

Ознайомитися з текстом проєкту вказаного Порядку.