17:42 / 21.02.2020 Политика

"Незручний прокурор": як Максим Роговенко став мішенню для дискредитаційних атак Карплюка?

Останнім часом ми можемо спостерігати доволі відчайдушні спроби захисту свого іміджу та інтересів командою колишнього мера Ірпеня та його партії “Нові обличчя”. Провокації, джинса, напади на активістів, бойкоти, пікети та спроби підкупу правоохоронців і не лише – всі ці дії є незаконними, але незмінно супроводжують фігуранта десятків кримінальних проваджень Володимира  Карплюка. Щоразу від них страждають опоненти та конкуренти Карплюка. Часто ними є правоохоронці, що розслідують проти нього кримінальні справи. Серед них є новий очільник Ірпінського відділу прокуратури Максим Роговенко, який за свою чітку роботу отримує велику кількість “чорного піару” в провладних ЗМІ. 

Журналісти місцевих ЗМІ неодноразово помічали, наскільки кадрові перестановки в правоохоронних органах впливають на дії “Нових облич”. З властивою їм манерою зневаги після кожної відкритої кримінальної справи їхній піарник Петро Щербина заряджав чергову порцію замовних матеріалів проти працівників прокуратури. Від таких атак страждали практично всі поліцейські, працівники та очільники обласної та районної прокуратури, а також Ірпінського відділу. Зокрема, скандальним “Нові обличчя” називають колишнього заступника, а тепер вже й очільника Ірпінського відділу Києво-Святошинської місцевої прокуратури – Максима Роговенка.

Максим Роговенко працює в органах прокуратури з 2015 року. Очевидно, що він відзначився стійкістю і професіоналізмом, адже він працював над багатьма справами місцевих топ-чиновників. У 2017 році його підвищили до заступника керівника відділу, і в цей час активізуються розслідування корупційних правопорушень проти Карплюка.

Інформаційна атака: через обшуки та арешт рекламних щитів Карплюка

Одна з найбільших інформаційних атак проти Роговенка розпочалась минулого року після нової хвилі обшуків в Ірпінській міській раді. Тоді команда Карплюка вирішила “полити брудом” керівника ірпінської поліції Олега Петренка за допомогою рекламних щитів зі звинуваченнями в “кришуванні” наркоторгівлі.

Їх тоді одразу арештували  як докази у кримінальному провадженні № 42019111200000613 та примусили прибрати. Оскільки ці рекламні площі були власністю однієї з підконтрольних фірм Карплюка, сама по собі гучна справа стала ще гучнішою через нові звинувачення, тепер вже Роговенка, який і виступав прокурором в суді.

Тоді контрольовані оточенням Карплюка місцеві ЗМІ, такі як Правда Ірпеня, Рупор, 04597.com, ITV  та інші, яких називають “зливними бачками” почали поширювати джинсу вже проти Роговенка. Замовні матеріали, першоджерелом яких був невідомий сайт, навіть назвали “журналістським розслідуванням”.