16:22 / 19.02.2020 Политика

ЦВК затвердила форму, колір і текст виборчого бюлетеня з проміжних виборів народного депутата України

19 лютого відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії.

Під час засідання Комісія внесла зміни до відомостей кандидата в народні депутати України Алєксєйчук В.І., зокрема, про посаду та місце її роботи, виклавши позицію щодо неї у відповідній постанові ЦВК від 10 лютого 2020 року № 27 в новій редакції. Рішення прийняте у зв’язку з надходженням до ЦВК відповідної заяви ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ".

Окрім того, Комісія затвердила форму і текст виборчого бюлетеня з проміжних виборів народного депутата України 15 березня 2020 року для голосування в ОВО № 179. Встановлено, що текст виборчого бюлетеня друкується лише з одного боку державною мовою на одному аркуші розміром 200 х 800 мм пісочного кольору з двотоновим водяним знаком та захисними волокнами з використанням захисних графічних антисканерних елементів, виконаних із застосуванням захисних фарб, що мають флуоресценцію під дією ультрафіолетового опромінювання, та елемента, який втрачає забарвлення внаслідок термовпливу. А також – із виконанням номера виборчої дільниці високим друком із застосуванням захисної фарби, що проявляється на звороті виборчого бюлетеня.

При цьому вказано виготовити зазначені виборчі бюлетені у такій кількості:

для кожної звичайної виборчої дільниці у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, які за своєю виборчою адресою відносяться до відповідної виборчої дільниці за даними Державного реєстру виборців станом на день формування замовлення на виготовлення виборчих бюлетенів, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа під час їх виготовлення;

для кожної спеціальної виборчої дільниці у кількості, що на 0,5 відсотка перевищує орієнтовну кількість виборців, які будуть включені до списку виборців на виборчій дільниці, визначену з урахуванням кількості ліжко-місць, спальних місць, а також максимально можливої кількості членів дільничних виборчих комісій відповідно великих, середніх, малих виборчих дільниць, які включатимуться до списків виборців на таких дільницях, з можливим відхиленням зазначеної кількості з урахуванням кратності розміщення виборчих бюлетенів у межах поліграфічного листа під час їх виготовлення.

Також Комісія утворила контрольну комісію за виготовленням виборчих бюлетенів на підприємстві-виготовлювачі. До її складу увійшли представники політичних партій, депутатські фракції яких зареєстровані в Апараті Верховної Ради України дев’ятого скликання, відповідні подання від яких надійшли до ЦВК. А саме: від ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СЛУГА НАРОДУ" – Качура О.А., від Політичної партії "Європейська Солідарність" – Сікліцький Б.В., від Політичної Партії "ГОЛОС" – Альїд Ф.Н.

Окрім того, зареєстровано двох довірених осіб кандидата у народні депутати України Світличної Ю.О., зареєстрованої в ОВО № 179 на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року.

Розглянувши подання ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "ПАРТІЯ ШАРІЯ" про заміну члена виборчої комісії, Комісія внесла відповідні зміни до складу окружної виборчої комісії з виборів народних депутатів України ОВО № 179, утвореної відповідно до постанови ЦВК від 24 січня 2020 року № 14.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії