19:25 / 24.01.2020 Политика

Затверджено роз’яснення щодо внесення змін до відомостей про кандидатів у народні депутати України

Комісія затвердила Роз’яснення щодо розгляду звернень з питань внесення змін до постанов Комісії про реєстрацію кандидатів у народні депутати України на проміжних виборах народного депутата України 15 березня 2020 року  в ОВО № 179.

У Роз’ясненні виписаний механізм внесення змін до відомостей про кандидатів у народні депутати України, які відповідно до закону оприлюднюються, а також виправлення в них технічних помилок.

Зокрема, з метою забезпечення достовірності відомостей про кандидатів у депутати такі рішення приймаються Комісією з власної ініціативи (у разі виявлення технічних помилок) та за зверненнями відповідних суб’єктів виборчого процесу.

Окрім того, з метою недопущення порушення визначених законом строків оприлюднення інформації про зареєстрованих кандидатів у депутати, виготовлення їхніх інформаційних плакатів, а також виборчих бюлетенів, забезпечення при цьому достовірності та об’єктивності інформації про кандидатів у депутати всі звернення стосовно уточнення відомостей про них розглядаються Комісією до 18 лютого 2020 року включно.

Інформація, що міститься у таких зверненнях, які надійшли до ЦВК після
вказаної дати, береться Комісією до відома. Рішення про внесення змін до постанов Центральної виборчої комісії про реєстрацію кандидатів у депутати за такими зверненнями не приймаються.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії