17:56 / 24.01.2020 Политика

Головами РДА на Київщині можуть стати корупціонери, - опубліковано звернення до Зеленського

До президента України Володимира Зеленського надійшло звернення від громадського руху «Україна – правова країна» з проханням детальніше підходити до підбору кадрів на посаду голів районних державних адміністрацій, оскільки ці посади у Київській області можуть отримати причетні до корупції представники місцевого самоврядування.

Активісти у своєму листі наголошують на невідповідності кандидатур Андрія Лещенка та Сергія Яценка на посади голів Іванківської та Поліської РДА.

Вони відзначають, що Лещенко, який з 2015 року очолює сільську раду у Максимовичах, Поліського району доклав руку до знищення бетонної дороги від населеного пункту до місцевої річки. 600 тисяч гривень, як стверджують у зверненні учасники руху, які перебували на рахунку села, були витрачені на невідомо які потреби громади. В цей же час родина Андрія Лещенка купила 2 гектари землі в межах села.

Інший претендент на посаду очільника РДА - голова Радинської сільської ради у 2008-2015 роках Сергій Яценко, також має потяг до великих земельних ділянок.

Дружина глави села, Інна Яценко, яка працює заступником голови Поліської районної ради, у своїй декларації протягом 2014-2015 років відобразила придбання землі площею 8,5 гектарів. Цією площею, яка раніше призначалася для вигулу худоби місцевими мешканцями, тепер користується для власних потреб родина екс-сільголови.

Ще одним епізодом у біографії колишнього очільника Радинки, як пишуть активісти, стало привласнення коштів на ремонт крівлі Будинку культури у населеному пункті, з парапетів даху якого Сергій Яценко виклав доріжки у дворі собі та своєму кумові.

Учасники громадського руху «Україна – правова країна» вимагають від президента недопустити призначення Андрія Лещенка та Сергія Яценка на посади голови Іванківської та Поліської райдержадміністрацій.