20:54 / 24.12.2019 Политика

Відповідальний політик мав би займатись політикою, а не виступати перед росіянами з піснями,- думка

Лідер "Голосу" Святослав Вакарчук із гуртом "Океан Ельзи" 21 грудня виступав у Мінську на новорічному корпоративі ІТ-компанії. Білоруські ЗМІ повідомляли, що йшлося про компанію Wargaming, відомою грою World of Tanks. Ніби-то за виступ нардепу заплатили €100 тис.

Інформацію про корпоратив у Мінську сприйняв з певною долі іронії та скептицизмом. І справа тут не в тому, що Вакарчук поїхав у Мінськ, чи в тому, що імовірно значна частина публіки були росіяни, - пише політолог Віктор Таран для Газети.

Навіть не має значення, в якому вигляді він як депутат парламенту та голова політичної партії там виступав - у джинсах та футболці чи в напівоголеному образі мачо. За ці речі оцінку йому повинні давати у першу чергу виборці партії "Голос".

Вразило інше. Вакарчук поїхав на корпоратив у той час, коли в країні відбувалась виборча кампанія до ОТГ.

Це були не просто місцеві вибори. Це були перші місцеві вибори, в яких місцеві організації "Голосу" брали участь як суб'єкти висування. І звісно, якби вони отримали на них гарний результат, це б дало можливість зміцнити партійний дух і рейтинг, який за останньою соціологією опустився до 4,4%.

Саме тому Вакарчук у ці дні мав їздити по регіонах та агітувати за своїх кандидатів. Саме так має діяти лідер партії та відповідальний політик нового типу.

Політик, для якого однопартійці є важливішими ніж заробити 100 тисяч на корпоративі.

Але це звісно виключно моя думка, яка не є істиною в останній інстанції. І кожний сам для себе даватиме оцінку діям Славка. Гарного співака і політика, який становлюється.

P.S. На цих виборах партія "Голос" здобула аж 8 мандатів. Це мізер.