06:18 / 20.12.2019 Политика

Експерт: "Оскільки традиційні політичні сили себе дискредитували, варто придивитися до нових гравців"

Політичний експерт та політолог Ігор Рейтерович у своєму блозі на Facebook написав розгорнутий пост про своє бачення політичного життя України. На думку Ігоря, останні скандали, що йдуть один за одним, делегітимізують поняття “влади” як такої. Що, у свою чергу, розвиває у населення політичну апатію.

У приклад Ігор приводив Таїланд та Філіппіни, де (якраз після проведення земельної реформи) через відсутність зацікавленості громадян політикою, влада повністю перейшла в руки олігархів.

“Оскільки традиційні політичні сили себе дискредитували, варто придивитися до нових гравців”, - пише Рейтерович.

Одним з таких “нових гравців” серед політичних сил, хто створює позитивне враження, експерт вважає партію “Національна платформа”, ініціатором створення якої є Катерина Одарченко.

“Партія тільки будується, причому - знизу. Всі бажаючі можуть створити партійні осередки, просто зібравши підписи. Інших шляхів вступу в партію не існує, що забезпечує як доступність політичного процесу, так і природний метод відбору.” - розповідає у своєму дописі Рейтерович.

Також експерт похвалив економічну програму молодої політичної сили:

“В контексті земельної реформи звернув би увагу на економічний протекціонізм, а саме підтримку українського села, розвиток інфраструктури та експорту (чим, до речі, активно займається Корея).”