18:39 / 15.12.2019 Политика

Члени ЦВК обговорили питання виборчого лідерства та стратегічного планування

Члени Центральної виборчої комісії взяли участь у дводенному виїзному семінарі, присвяченому питанням лідерства у виборчому процесі та стратегічного планування. Захід був організований за сприяння Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні як перший етап  курсу iExcel IFES, розробленого для навчання лідерів у сфері виборів. З часу призначення нового складу Комісії у жовтні 2019 року це була одна з перших можливостей попрацювати над ключовими аспектами поточного та майбутнього організаційного розвитку.  

Протягом першого навчального дня учасники мали нагоду розглянути низку питань, пов’язаних із забезпеченням ефективного лідерства. Зокрема,  сучасні підходи у керівництві, базові інституційні цінності та етичні принципи у процесі прийняття рішень, а також основи кризового менеджменту.

Другий день був присвячений стратегічному плануванню, як ефективному механізму для забезпечення інституційної тяглості та сталого розвитку органів управління виборами. Учасники мали змогу в процесі інтерактивного навчання не лише ознайомитися з розробленою IFES методикою стратегічного планування, але й спільно працювали над базовими елементами власного організаційного стратегічного плану. Працюючи як єдина та злагоджена команда, члени Комісії за методом SWOT-аналізу розглянули організаційні питання, а також потенційні можливості та зовнішні загрози для подальшого розвитку Комісії, як провідної інституції у забезпеченні демократичних виборів в Україні за найвищими світовими стандартами. Так, учасники семінару визначали місію ЦВК, а також стратегічні підходи, цілі та напрями перспективного розвитку.

“Ми щиро впевнені, що високий професіоналізм, справжній командний дух, спільні цінності та особиста небайдужість членів Центральної виборчої комісії дозволить не лише забезпечити високі стандарти виборів, але й сприятиме посиленню суспільної довіри до Комісії як до державної інституції, так і до виборчих процесів в цілому”, – наголосив за підсумками заходу Голова Комісії Олег Діденко.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії