13:55 / 05.12.2019 Политика

Опановують питання гендерної рівності під час виборів

У Києві триває триденний тренінг за методологією BRIDGE на тему "Ґендерна рівність та вибори". У заході беруть участь члени Центральної виборчої комісії, працівники Секретаріату Комісії та Служби розпорядника Державного реєстру виборців, а також представники політичних партій і громадських організацій.

Протягом тренінгу його учасники розглядають виборчий процес у розрізі ґендерних питань. Окрім іншого, увага акцентується на важливості забезпечення участі жінок у виборах не тільки як виборців, а й як кандидатів. Також буде обговорено розвиток стратегії заохочення участі жінок у виборах.

Фасилітатори тренінгу Євген Крікополо, Сергій Сержан, Євгенія Павловська та Анастасія Матвієнко допомагають учасникам цього навчального заходу опанувати інструменти ґендерного мейнстримінгу та забезпечення представництва жінок у політиці, методи застосування ґендерних квот у виборчих системах та підходи до просвітницьких кампаній.

Тренінг організовано Центральною виборчою комісією та Міжнародною фундацією виборчих систем (IFES) в Україні за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), Міністерства міжнародних справ Канади та британської допомоги від уряду Великої Британії.

 Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії