20:52 / 03.12.2019 Политика

Андрій Білецький попередив українців про можливий крах енергетичної сфери України та економіки в цілому

Сьогодні, 3 грудня лідер політичної партії «Національний корпус», засновник і екс-командир полку «Азов» — Андрій Білецький на своєму Youtube-каналі опублікував відеоролик, в якому закликав українців звернути увагу на можливі наслідки купівлі електроенергії та газу з Росії.

В опублікованому відеоролику, Андрій Білецький наводить дані з офіційного сайту energybase.ru. Згідно з зазначеною інформацією випливає, що Росія продає Україні електроенергію на 20% дешевше, ніж власним споживачам. Лідер націоналістів називає точні цифри: Україна купує електроенергію за ціною 1.22-1.36 грн кВт-год, а Москва та Московська область — по 1.64-1.66 грн кВт-год.

Лідер «Національного корпусу» звертає увагу, що подібна ситуація є не жестом милосердя, а актом демпінгу. Білецький вважає, що дана інформація говорить про наміри Росії «вбити» українську енергетику демпінгом.

Зазначимо, що демпінг — це продаж товарів на іноземному ринку за штучно зниженими цінами для витіснення конкурентів або для втановлення монополії на ринку.

Білецький підкреслив, що на даний момент Україна практично нічого не виробляє і не експортує і подальша купівля електроенергії з Росії призведе до краху енергетичної системи України, а згодом і всієї економіки.

На думку Білецького, виходом із ситуації буде продаж Україною електроенергії за максимальною ціною для українців і повне припинення покупки з Росії.

Також, Андрій Білецький зазначив, що купівля дешевого газу з Росії також є актом демпінгу з боку країни-постачальника, що призведе до сильної залежності України від Росії, зниження числа робочих місць, припинення розвитку та модернізації власної енергетичної галузі.