20:18 / 29.11.2019 Политика

Наша мета провести місцеві вибори відповідно до європейських стандартів, - член ЦВК Ю. Мірошниченко

28-29 листопада у місті Краматорськ Донецької області відбувся щорічний 4-й форум "Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави". Захід організовано за підтримки Ради Європи в Україні у партнерстві з Донецькою облдержадміністрацією, Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, а також Міністерством розвитку громад та територій України.

ЦВК на форумі представляв один із її членів - Юрій Мірошниченко, який є куратором Донецької та Луганської областей. Він виступив на профільній панельній дискусії "Наступні місцеві вибори: ризики чи нові можливості?", де ключовими темами стали новий проєкт закону про місцеві вибори та виборчі права внутрішньо переміщених осіб (ВПО) тощо.

Юрій Мірошниченко розповів про роботу ЦВК над пропозиціями щодо вдосконалення Виборчого кодексу, нещодавно поданими до Верховної Ради України: "З огляду на наближення чергових місцевих виборів 2020 року, ЦВК у цьому документі приділила їм додаткову увагу".

Також член ЦВК підкреслив, що Комісія визначила реалізацію виборчих прав громадян на місцевих виборах, особливо внутрішньо переміщених осіб, одним із головних своїх пріоритетів. "Діючи на засадах політичної нейтральності та рівних можливостей для всіх суб’єктів виборчого процесу, ми замотивовані на таку організацію виборчого процесу, щоб громадяни максимально просто та зручно реалізовували свої виборчі права", - повідомив член ЦВК.

Під час подальшого продовження панельної дискусії народні депутати України дали позитивну оцінку останнім напрацюванням ЦВК. А національні та міжнародні експерти, представники громадянського суспільства та місцевого самоврядування у відповідь на запрошення до спільної роботи висловили готовність активно долучатися до співпраці з Центральної виборчої комісією.

Юрій Мірошниченко також взяв участь у панельному обговоренні "Захист прав внутрішньо переміщених осіб (ВПО) України".

Довідково. Форум було організовано з метою обговорення стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні, зокрема в Донецькій та Луганській областях, актуальних питань законодавчого регулювання, європейського досвіду та стандартів у відповідній сфері.

У заході взяло участь понад 200 осіб: народні депутати України, представники центральних та місцевих органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування та їх асоціацій, експертного та наукового середовища, міжнародні партнери.

Відділ взаємодії із ЗМІ  Секретаріату Комісії