17:17 / 18.11.2019 Политика

Представників ТВК з шести областей зібрав у ЦВК тренінг "Обмін даними на місцевих виборах"

– Покращення прозорості місцевих виборів на основі діджіталізації є одним з головних пріоритетів у діяльності Центральної виборчої комісії, – зазначив член Комісії Сергій Постівий під час відкриття тренінгу з обміну даними на місцевих виборах, який сьогодні проходить в Центрі навчання учасників виборчих процесів ЦВК.

Під час роботи учасники заходу зможуть підвищити навички практичного застосування "Порядку надання Центральній виборчій комісії інформації щодо підготовки та проведення місцевих виборів". Також вони відпрацюють на практиці навички застосування електронних інструментів, створених в рамках модельного веб-ресурсу ТВК, а саме: "календар виборів", "конструктор округів", "конструктор бюлетенів", "система агрегування даних про результати виборів", шаблони документів тощо.

Разом з тим, вже дев'ять виборчих комісій погодились здійснювати апробацію веб-ресурсу ТВК на перших місцевих виборах 22 грудня 2019 року.

В тренінгу беруть участь представники територіальних виборчих комісій з Житомирської, Київської, Луганської, Рівненської,  Харківської та Чернігівської областей. Також до них долучилися представники Секретаріату Центральної виборчої комісії та Державного реєстру виборців.

Слід відзначити, що протягом листопада поточного року всі 86 територіальних виборчих комісій, які організовують найближчі місцеві вибори, зможуть покращити навички з обміну виборчими даними і навчитись користуватись модельним веб-ресурсом ТВК.

Так, у період з 25 по 30 листопада Координатор проектів ОБСЄ в Україні в рамках проекту "Посилення кібербезпеки та прозорості виборчих процесів в Україні" спільно з Міжнародною фундацією виборчих систем IFES планує провести подібні тренінги:

в Івано-Франківську – 25 листопада для представників виборчих комісій з Волинської, Закарпатської, Івано-Франківської, Тернопільської та Чернівецької областей;

у Вінниці – 27 листопада для Вінницької, Миколаївської, Одеської, Полтавської та Хмельницької областей;

у Запоріжжі – 29 листопада для Запорізької, Дніпропетровської, Донецької,  Кіровоградської та Херсонської областей.

Тренінги організовані Центральною виборчою комісією за підтримки Координатора проектів ОБСЄ в Україні та Міжнародної фундації виборчих систем IFES.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії