19:39 / 08.11.2019 Политика

Член ЦВК взяв участь у дискусійній панелі щодо реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади

8 листопада член Центральної виборчої комісії Павло Любченко взяв участь у дискусійній панелі "Реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади: на центральному, регіональному та місцевому рівнях. Особливості проведенням реформ на Сході України". Захід відбувся в межах Програми ООН із відновлення та розбудови миру (UN RPP).

Один із блоків питань, що обговорювались на цій панелі, був присвячений місцевим виборам, проблемам виборчого законодавства та напрямам його покращення через призму положень Закону України "Про місцеві вибори" та Концепції удосконалення законодавства про місцеві вибори.

Під час дискусії з означених питань Павло Любченко, окрім іншого, закцентував увагу на найбільш ефективних шляхах вирішення проблем, що виникають під час організації підготовки і проведення місцевих виборів, зокрема, перших та додаткових виборів у 128 ОТГ, які Комісія призначила на 22 та 29 грудня 2019 року.

Також член ЦВК поінформував, що представники Комісії активно співпрацюють з робочою групою профільного Комітету Верховної Ради України. Зокрема, в Комісії були напрацьовані пропозиції до Виборчого кодексу, в тому числі й з проблематики проведення місцевих виборів. 

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії