18:26 / 28.10.2019 Политика

Колишній голова ДАБІ Кудрявцев прагне обійняти посаду в уряді і надалі контролювати потоки, – ЗМІ

З того часу, як колишній багаторічний очільник Держархбудінспекції Олексій Кудрявцев завдяки прем’єр-міністру Олексію Гончаруку повернув собі прямий вплив та керівництво на цим відомством, весь корупційний потік грошей він почав вкачувати у власний піар, аби обійняти посаду в уряді і надалі контролювати корупційні потоки. Про це пише Антикор.

«Все дуже просто. Найближчим часом Реєстр дозвільних документів замість ДАБІ буде вести Міністерство розвитку громад та територій, тому посада профільного заступника міністра стала ціллю №1 для Кудрявцева. Набувши статусу мультимільйонера під час перебування на державній службі, він намагається повернутись у владу заступником міністра, адже мова йде про 3 мільярди гривень на рік корупційного потоку», – говориться в матеріалі.

Нагадаємо, раніше екс-генпрокурор Юрій Луценко публічно звинуватив ДАБІ та Кудрявцева у тому, що побори у будівельній галузі порівняно із часами Януковича зросли вчетверо та визнав будівельну галузь найкорумпованішою в Україні. Стандартний розмір хабаря оцінювався генпрокурором у $20 із кожного квадратного метру, що вводився в експлуатацію.

«В грудні 2018 року Олексій Кудрявцев був відсторонений від виконання обов’язків рішенням уряду через надання недостовірних документів членам конкурсної комісії. Зокрема, виявилось, що представлений ним диплом будівельника Технічного Університету Молдови – не видавався вишем, а сам Кудрявцев не числився в реєстрі студентів. Проте згодом Олексій Кудрявцев вдало вирішив питання із закриттям кримінальної справи щодо використання підробленого диплому та вже через місяць після відновлення контролю над ДАБІ розпочав потужну інформаційну компанію по відбілюванню свого бекграунду, позиціонує себе як палкого реформатора, експерта та жертву політичної розправи», – пише видання, наводячи конкретні приклади.

Все це зацікавило правоохоронні органи, тому на наданий час Територіальне управління ДБР у місті Києві розслідує кримінальне провадження №62019100000000789 (внесене 27.06.2019) за ознаками складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 367 КК України (службова недбалість) у зв’язку із незаконними діями слідчих ГУ НП України у місті Києві при закриті кримінального провадження стосовно Кудрявцева.

«Також головним управлінням Національної поліції України у м. Києві відновлено  Кримінальне провадження №12018000000000715 (внесене 23.11.2018) за ознаками в діях колишнього голови ДАБІ України Кудрявцева Олексія Віталійовича складу кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 358 КК України (використання завідомо підробленого документа). Тож куди приведе піар-кампанія Олексія Кудрявцева – до міністерського крісла чи до відповідальності перед Законом?» – питається у статті.

ТЭГИ: