14:50 / 12.10.2019 Политика

Гострі питання до президента потонули у шквалі інших, - думка

Запропонований командою президента Володимира Зеленського прес-марафон понад 14 годин насправді не зручний для суспільства. Бо не дає діалогу.

Про це Газеті сказав політичний оглядач Олексій Ковжун.

"Зеленський хотів показати відкритість, знизити протистояння між Офісом президента та пресою. Зробити із цього шоу-прикол. Продемонструвати, що він витривалий, диво, а не президент. Мовляв, я зміг — я крутий.

Гострі запитання хотіли потопити у шквалі інших. Деякі запитання і відповіді на них принесли хвилинку щастя конкретному ЗМІ чи журналісту, але до широкої публіки вони не зайшли.

Марафон не вплине не рейтинг Зеленського. Ті, хто голосували за нього, так і лишаться прихильниками. А ті, кого непокоїть ситуація, незрозумілі кроки нової влади, так і лишаються стривоженими.

Президент справляв враження щирої людини, зі швидким розумом і неймовірною впевненістю в собі — успішно провів виборчу кампанію. Але, на жаль, його оточення розуміється у політичних процесах на рівні "прокачаного" столичного таксиста. Це тривожить. Однак є сподівання, що вони таки вивчаться. Помилкою для команди Зеленського було вважати, що на Майдан вийшли не стурбовані громадяни, з якими треба розмовляти, а політичний проект минулої влади.

Може Зеленський, його прихильники вважають, що він відстояв свою думку у розмові з журналістами. У мене такого відчуття немає.

Запропонований формат суспільству не зручний. Бо не дає діалогу. Коли сказано мільйон слів, насправді не сказано жодного.

З іншого боку марафон показав, що ми не Росія. Не було журналістів, які питали президента "Скажите, как вам удается быть таким ох*енным?". За що велика подяка українській журналістській спільноті", - каже Олексій Ковжун.