19:20 / 03.09.2019 Политика

Запущено новий сайт ЦВК України

3 вересня Центральна виборча комісія запустила новий веб-сайт, який повністю замінить попередній, створений ще у 2004 році, та має стати основним каналом комунікацій ЦВК.

Структурою нового ресурсу передбачено доступ до основних розділів інформації, які містилися і у попередній версії. Проте з набагато полегшеною процедурою пошуку. Так, крім інформації про Комісію та її діяльність, користувачі зможуть знайти відповідні нормативні акти, дізнатися будь-яку інформацію про вибори, надіслати електронне звернення та багато іншого. Цьому сприятиме сучасний, адаптивний до всіх мобільних пристроїв інтерфейс сайту.

"Запустити новий веб-сайт ЦВК – це було одне з багатьох першочергових завдань нового складу Комісії у питанні комунікації з виборцями. Перед нами стояла задача розробити просту структуру і зручну навігацію. А головне, зробити сайт адаптивним та врахувати всі побажання і пропозиції величезної кількості користувачів, які розуміли, що попередній сайт вже занадто застарілий для сучасного світу. Сподіваюся, що таке оновлення сподобається користувачам", - зазначила Голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Новий сайт ЦВК був розроблений за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES).

"Успішне адміністрування історично важливих виборів в 2019 році стало ще одним підтвердженням бажання ЦВК бути більш прозорою та інклюзивною інституцією. Запуск нового веб-сайту Комісії є виявом прагнення до ефективного обміну інформацією, встановлення діалогу та модернізації. Ми в IFES пишаємося тим, що за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID), британської допомоги (UK Aid) від уряду Великої Британії та Міністерства міжнародних справ Канади стаємо частиною важливих ініціатив, які надалі покращують підзвітність інституції, доступ до інформації та допомагають зміцнити спроможність ЦВК адмініструвати вибори на високому рівні", - говорить Старший директор, Старший міжнародний радник з виборів Міжнародної фундації виборчих систем (IFES Україна) Пітер Ербен.

Зазначимо, що веб-сайт найближчим часом працюватиме у тестовому режимі. Це зроблено для того, щоб користувачі мали змогу долучитися до вдосконалення ресурсу. Тому, якщо Ви зіткнетесь з неочікуваною проблемою, або помітите якусь помилку у роботі сайту чи виявите, що на сайті відсутня необхідна для вас інформація або розділ – напишіть нам на пошту post@cvk.gov.ua.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.