13:36 / 31.08.2019 Политика

Стало відомо прізвище кандидата на посаду Уповноваженого із захисту державної мови

ЗМІ стало відомо ім’я одного з претендентів на посаду Уповноваженого із захисту державної мови. Це – Катерина Коверзнєва (фото з Facebook).

Уродженка смт Шацьк Волинської області, дитинство і юність провела в Криму. Має дві вищі освіти, володіє англійською та німецькою мовами. Працювала в агентстві «УНІАН», «Робітничій газеті», Національному університеті оборони України.

У своєму мотиваційному листі Катерина Коверзнєва стверджує, що в головах багатьох українців закладено нісенітницю, яку придумав професор Іван Білодід, про т. зв. природну двомовність української нації.

«Звичайно, погляди таких отруєних радянським режимом науковців, яким партія і уряд поставили завдання формування радянської людини, розбиваються так само легко, як була розбита антинаукова теорія Погодіна-Соболевського. Втім, на побутовому й на політичному рівні ці безглузді міфи виявилися дуже живучими», – вважає претендентка.

Вона переконана, що протягом усього періоду незалежності України українізація була просто провальною.

«Мовне законодавство можна було не виконувати. Навіть сьогодні, 2019 року, після Революції Гідності та російсько-української війни, скажімо, вивіски та реклама у Києві, Харкові, Дніпрі, Одесі, Миколаєві… виконані російською мовою», – написала в мотиваційному листі Катерина Коверзнєва.