17:53 / 08.08.2019 Политика

Результати розслідування: люди Приходька шахрайством здобували підписи

Результати розслідування: люди Приходька шахрайством здобували підписи утриманців геріократичного пансіонату в Козельці. За фальшованими заявами було подано позов до суду, щоб зірвати вибори.

Продовжує затягуватися ситуація навколо оголошення результату виборів по округу 210.

Одним із випадків, коли штаб Бориса Приходька переступив усі межі законів і просто моральності є ситуація зі спробую обманним шляхом і шахрайством залучити у злочинну схему утриманців геріакратичного пансіонату.

Козелецький геріакратичний пансіонат – це місце, де утримуються знедолені люди. Медичний персонал щодня доглядає їх. У основному – це самотні, покинуті чоловіки та жінки, про яких немає кому подбати. Вони живуть у відірваності від основних новин і великого життя. Про світ дізнаються з розповідей медиків, або ж із газет, які інколи надходять сюди.

У поле зору Бориса Приходька заклад потрапив невипадково. Зараз він бореться за те, щоб будь-якою ціною отримати перемогу в округу 210, де він відстає від Сергія Коровченка.

Так трапилося, що більшість утриманців пансіонату на виборах підтримали Сергія Коровченка, про це свідчать дані з дільниці. Зрозуміти їх просто – Сергій Володимирович був єдиною людиною, яка особисто приходила у заклад і спілкувалася з цими людьми. Сам же Борис Приходько на окрузі зявився лише перед виборами.

5 серпня один із чернігівських сайтів опублікував інформацію про те, що мешканці Козелецького геріатричного диспансеру підписувалися за бюлетені, проте не голосували самостійно. Заяви про це написало нібито 17 людей.

Депутати обласної ради та правозахисники взяли під контроль ситуацію яка склалась навколо геріатричного центру.

07.08.2019 року до геріакратичного центру прибули депутати обласної ради Чернігівської області із правозахисниками та представниками Берлозівського старостинського округу які разом із мед персоналом геріакратичного центру особисто поспілкувались із мешканцями центру, правда яка була зафіксована просто шокує на яку підлість готова піти людина аби обманом, зрадою та підкупом пройти до законодавчого органу України. Що можна чекати від Б.Приходька якщо він стане народим обранцем. Мешканці геріатричного центру повідомили як за харчі та обіцянки винагороди двоє невідомих людей попросили поставити підписи на пустих аркушах. Згідно отриманої інформації правозахисники звернулись до правоохоронних органів Чернігівської області в яких просять негайного розслідування викладених фактів про повідомлення завідомо неправдивих відомостей про скоєння злочину.

Розслідування показало – людей просто обдурили

Згодом стало відомо, що 1 та 2 серпня під виглядом родичів геріатричного пансіонату приходили працівники штабу Б.Приходька, які шляхом обманускориставшись неосвідченістю людей задобривши їх харчами та спиртними напоями переконали останіх поставити підписи на чистих аркушах паперу. В подальшому дані аркуші із підписами людей був поміщений текст в якому була інформація про нібито порушення закону під час виборчого процесу 21 липня 2019 року. А саме інформація де є скарги на незаконні дії працівників ДВК 210 що дасть можливість в подальшому використати ці скарги для маніпуляцій в Чернігівському окружному адміністративному суді під час розгляду позову про скасування результатів виборів по ДВК №740243. Особливість цього цинічного вчинку працівників штабу Б. Приходько полягає у викорастанні життєвого стану та неосвідченості людей які знаходяться на стаціонарному проживанні у геріакратичному центрі . 

Результат скарг набув розголосу тоді коли на місце до геріакратичного центру прибула СОГ Козелецького відділку поліції,  які особисто опитали заявників на що останні повідомили правду як вони підписували заяви, в результаті чого було відмовлено в реєстрації кримінального провадження представникам штабу Приходька.

Людям пропонували алкоголь і 200 гривень за чисті аркуші з пілписами

Схема обману утриманців пансіонату виглядала так.

Розслідування встановило, що організатором, був  Ігор Хоменко, співробітник штабу Бориса Приходька, який часто супроводжує кандидата на публічних заходах. Він і його люди приходили у заклад, називаючися близькими приходили у заклад і зустрічалися з мешканцями пансіонату.

Спочатку в хід ішов алкоголь – людям пропонували випити кілька грамів горілки. Коли людина «тепліла» їй пропонували 200 гривень за підпис на чистому аркуші. Для людей, які не мають джерел доходу та підтримки близьких, така пропозція здавалася привабливою. Не всім, проте сімнадцять таких людей знайшлося.

Згодом Ігор Хоменко і його люди уйшли. Тепер їх задачею було підробити заяви на аркушах з підписами.

Потім  на цих аркушах писалися фальшиві заяви про те, що люди нібито віддавали порожні протоколи у день виборів третім особам. На основі цих заяв Борис Приходько подав позов, намагаючись оголосити вибори на дільниці недійсними.

Інформація про порушення процесу на ДВК спростована

У ході слідчо-оперативних дій було опитано всіх заявників з геріатричного центру які повідомили що не писали жодних звернень в правоохоронні органи, до них звернувся невідомий шляхом обману попросив підписати пусті аркуші паперу, в результаті цинічних дій поплічники Приходька шляхом обману інвалідів з геріатричного центру намагалися через реєстрацію заяв в Козелецькому відділі поліції дискредитувати результати голосування на ДВК №740243. Як писалося раніше, ім’я зловмисника що збирав підписи в людей з геріатричного центру встановлено – це Хоменко Ігор Володимирович, один зі співробітників штабу Бориса Приходька.

Всі заяви перевірені, інформація про порушення виборчого процесу на ДВК №740243 – спростована.

7 серпня Шостий апеляційний суд міста Києва визнав, що порушень на дільниці немає та скасував рішення Чернігівського адміністративного суд. «Оцінивши докази, які є у справі, за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на їх безпосередньому, всебічному, повному та об’єктивному дослідженні, як це передбачено ч. 1 ст 90 КАС України, колегія суддів прийшла до висновку, що позивач (Борис Приходько), в порушення вимог ч.ч. 1, 4 ст. 77 КАС України, не надав доказів на підтвердження обставин, за яких, на його думку, відбулося порушення вимог Закону України «Про вибори народних депутатів України» з боку Окружної виборчої комісії ОВО №210”, - йдеться у тексті постанови.