17:15 / 07.08.2019 Политика

Опубліковано список народних депутатів України, обраних на позачергових виборах

7 серпня газети "Урядовий кур’єр" і "Голос України" опублікували список народних депутатів України, обраних на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

У відповідності до статті 100 Закону України "Про вибори народних депутатів України" список обраних депутатів публікується із зазначенням в алфавітному порядку їх прізвища, власного імені (усіх власних імен), по батькові (за наявності), року народження, освіти, посади (заняття), місця роботи, місця проживання, партійності, суб'єкта висування, виборчого округу (загальнодержавний чи номер одномандатного), у якому обраний депутат.

Офіційне оприлюднення Центральною виборчою комісією результатів виборів народних депутатів України є підставою для звільнення з роботи (посади), не сумісної з депутатським мандатом, та прийняття рішення про припинення дії іншого представницького мандата особи, обраної народним депутатом України (частина друга статті 100 Закону).

Тому, у відповідності до прийнятого Центральною виборчою комісією Порядку розгляду документів осіб, обраних народними депутатами України в загальнодержавному багатомандатному та одномандатних виборчих округах, для реєстрації їх народними депутатами України (постанова від 14 листопада 2012 року № 1956), не пізніш як на двадцятий день з дня офіційного оприлюднення результатів виборів народних депутатів України до ЦВК подається заява особи, обраної депутатом.

Довідково

В опублікованому  газетами "Урядовий кур’єр" і "Голос України" списку народних депутатів України, обраних на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня
2019 року відсутня інформація про обраного народного депутата в одномандатному виборчому окрузі №210.

Оприлюднення результатів позачергових виборів народних депутатів України 21 липня
2019 року в ОВО № 210 відбудеться після встановлення ЦВК результатів виборів у даному окрузі.