06:18 / 21.07.2019 Политика

ЦВК розглянула окремі питання діяльності ОВК ОВО № 94

21 липня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія розглянула окремі питання діяльності окружної виборчої комісії ОВО № 94 на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Так, до зазначеної виборчої комісії надійшли подання Політичної партії "ОБʼЄДНАННЯ САМОПОМІЧ", депутатська фракція якої зареєстрована в Апараті Верховної Ради України поточного скликання, та Політичної партії "ОБʼЄДНАННЯ САМОПОМІЧ" про заміну членів дільничних виборчих комісій ОВО № 94. Відповідно до положень виборчого закону та актів ЦВК вказані подання повинні були бути розглянуті цією ОВК не пізніше 24 години 20 липня 2019 року.

Проте, згідно з наявною в Комісії інформацією, станом на момент розгляду цього питання зазначені подання окружною виборчою комісією не розглянуто.

Враховуючи викладене, з метою недопущення порушення прав субʼєктів внесення подань щодо кандидатур до складу ДВК, а також громадян України на участь у роботі виборчих комісій, ЦВК постановила скликати засідання ОВК ОВО № 94 у приміщенні цієї виборчої комісії на 8 годину 21 липня 2019 року, повідомивши її членів про час та місце його проведення.

При цьому зазначену ОВК зобовʼязано не пізніше 10 години 21 липня 2019 року розглянути відповідно до законодавства питання щодо внесення змін до складу дільничних виборчих комісій на підставі подань Політичної партії "ОБʼЄДНАННЯ САМОПОМІЧ", депутатська фракція якої зареєстрована в Апараті Верховної Ради України поточного скликання, та Політичної партії "ОБʼЄДНАННЯ САМОПОМІЧ".  А також невідкладно в разі прийняття рішення про внесення змін до складу ДВК з виборів народних депутатів України поінформувати відповідні комісії про прийняте рішення щодо внесення змін до їх складу та вжити заходів, спрямованих на забезпечення прийняття присяги новими членами ДВК та їх участі у роботі відповідних комісій.

Не пізніше 11 години 2019 року зазначена ОВК повинна поінформувати Комісію про виконання цієї постанови.

Окрім того, ЦВК звернула увагу цієї ОВК на необхідність неухильного дотримання вимог законів України та актів Комісії під час реалізації повноважень з підготовки та проведення виборів народних депутатів України та організації своєї роботи.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії