18:19 / 09.07.2019 Политика

ЦВК зареєструвала 41 офіційного спостерігача від іноземних держав та міжнародної організації

9 липня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.

Окрім того, зареєстровано уповноважених осіб ПОЛІТИЧНОЇ ПАРТІЇ "СИЛА І ЧЕСТЬ", Політичної Партії "ПАТРІОТ" в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України.

Також скасовано реєстрацію та зареєстровано уповноважених осіб Політичної партії "Європейська Солідарність" у низці ОВО.

Комісія зареєструвала довірених осіб кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих в низці одномандатних виборчих округів.

ЦВК скасувала реєстрацію довіреної особи кандидата в народні депутати України Буричка С.З., зареєстрованого в ОВО № 122.

Також скасовано реєстрацію довіреної особи кандидата в народні депутати України Германа Д.В., зареєстрованого в ОВО № 35.

Комісія зареєструвала 3 офіційних спостерігачів від Всеукраїнської громадської організації "ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ" на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року в закордонному виборчому окрузі.

Розглянувши відповідні звернення, Комісія зареєструвала 41 офіційного спостерігача від іноземних держав та міжнародної організації на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме: 21 – від Парламентської Асамблеї НАТО, 18 – від Угорщини, 2 – від Королівства Бельгія.

Таким чином, станом на 9 липня Комісією зареєстровано 522 офіційних спостерігачів на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року. А саме: від 6 іноземних держав – 43 офіційних спостерігачів, від 11 міжнародних організацій – 479 офіційних спостерігачів.

Окрім того, розглянувши заяви кандидатів у народні депутати України, які балотуються в одномандатних виборчих округах, висунутих політичними партіями та у порядку самовисування, про відмову балотуватися кандидатами в народні депутати України, а також заяву політичної партії про скасування рішення щодо реєстрації кандидата в народні депутати України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, Комісія скасувала реєстрацію 36 кандидатів у народні депутати України.

При цьому Комісія внесла зміни до своєї постанови від 26 червня 2019 року  № 1346, виключивши із відповідних додатків відомості про вказаних кандидатів у народні депутати України.

Внесено зміни до єдиних кошторисів видатків низки окружних виборчих комісій ОВО для підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Комісія внесла зміни до Розподілу коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року, затвердженого постановою ЦВК від 3 червня 2019 року № 925, виклавши його в новій редакції. Зміни стосуються перерозподілу коштів між напрямками видатків і не впливають на загальну суму видатків, затверджену раніше.

Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії