10:34 / 14.06.2019 Политика

Виборчі фонди: до відома політпартій, кандидати в нардепи України від яких зареєстровані в ЗБВО, кандидатів у депутати в ОВО

Згідно з частиною першою статті 45 Закону України "Про вибори народних депутатів України" (далі – Закон) витрати на підготовку і проведення виборів народних депутатів України здійснюються виключно за рахунок коштів Державного бюджету України, виділених на підготовку та проведення виборів народних депутатів України, та коштів виборчих фондів політичних партій, кандидати в народні депутати України від яких зареєстровані в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі (ЗДВО), кандидатів у народні депутати України в одномандатних виборчих округах (ОВО) (далі – партія, кандидат в депутати).

Відповідно до частини першої статті 48 Закону партія, кандидат у депутати зобов'язані відкрити рахунок свого виборчого фонду не пізніш як на десятий день з дня реєстрації Центральною виборчою комісією.

Розмір виборчого фонду партії не може перевищувати дев'яноста тисяч розмірів мінімальної заробітної плати (в 2019 році – 375 570 000 грн).

Розмір виборчого фонду кандидата в депутати не може перевищувати чотирьох тисяч розмірів мінімальної заробітної плати (в 2019 році –                   16 692 000 грн).

Звертаємо увагу партій та кандидатів в депутати, що порушення визначених частиною першою статті 48 Закону термінів відкриття партією, кандидатом в депутати рахунку свого виборчого фонду  є підставою для прийняття Центральною виборчою комісією рішення про оголошення попередження.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.