19:54 / 11.06.2019 Политика

ЦВК відвідав голова виборчої комісії Великобританії Сер Джон Холмс

11 червня у Центральній виборчій комісії відбулася зустріч з Головою Виборчої комісії Великобританії Сером Джоном Холмсом.

У заході взяли участь Голова Центральної виборчого комісії Тетяна Сліпачук, заступники Голови Комісії Олег Конопольський, Євгеній Радченко, секретар Комісії Наталя Бернацька та члени Комісії.

"Такі зустрічі, як ця – ще один вагомий крок на шляху вдосконалення і розвитку міжнародних відносин ЦВК, налагодження обміну знань і досвіду та поширення успішних практик. Впевнена, що і нам є чим поділитися з гостем. Наприклад, щодо питання реєстрації виборців. Адже той порядок, який впроваджений у нашому Державному реєстрі виборців, можна вважати майже зразковим", – зазначила у вітальному слові Голова ЦВК Тетяна Сліпачук.

Зустріч проходила у форматі запитання-відповіді, адже членам Комісії було цікаво дізнатися про специфіку виборчих процесів у Великій Британії.

Серед запитань, на які досить широко відповів Сер Джон Холмс, були питання, пов'язані з голосуванням поштою у Великій Британії, а також щодо моніторингу і важелів впливу на політичну рекламу у соціальних мережах, налагодження роботи комісій нижчого рівня і їх співпраці з  Виборчою комісією Великобританії.

По завершенню зустрічі Сер Джон Холмс разом з колегами і представниками ЦВК ознайомився з матеріальною базою Комісії та поспілкувався з керівниками структурних підрозділів.

Захід був організований за сприяння Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в межах її співпраці з Центральною виборчою комісією.