14:01 / 08.06.2019 Политика

Син корупціонера Кирило Москаленко балотується до Верховної Ради

Новий склад Верховної Ради обіцяє бути найкорумпованішим за всю істрію. Так, свою кандидатуру у народні депутати висуває Кирило Москаленко, який вже був спійманий на не одному корупційному скандалі у рідному Кропивницькому.

Будучи власником декількох підприємств, ТОВ «КБК» та «Інтерресурси», а також сином місцевого посадовця, Москаленко звик заробляти на фіктивних тендерах у традиційній для муніципальних корупціонерів сферах – реконструкція лікарень та храмів.

Так, на сайті проекту «Чесно» опубліковано розслідування корупційної змови, під час якої майже 4,5 мільйони гривень із державного бюджету були перераховані на реставраційно-відновлювальні роботи Свято-Хрестовоздвиженської церкви Кирилові Москаленку. Цікаво, що у тендері конкурували між собою одразу дві компанії батька і сина Москаленків - "КБК" і "Інтерресурси".

Тоді Центр протидії корупції за допомоги нардепа Лесі Оробець передав викладені факти до контролюючих органів. Перший заступник міністра МЕРТ Максюта лише взяв факти до відома, а перший заступник голови ДФІУ Костюшко і начальник регіонального управління ДФІУ Солтисюк відзвітували про те, що перевірки порушень не виявили.

Інший гучний випадок із засвоєнням держкоштів Кирилом Москаленком пов’язаний із ремонтом дитячої лікарні, на який Управління капітального будівництва Кропивницької обласної адміністрації виділило понад 35 мільйонів гривень. При цьому ЗМІ тоді звітували про можливе нецільове використання коштів.

Наразі падкий до державних грошей Кирило Москаленко вирішив поборотися за депутатський мандат – певно, щоб мати доступ до нових держзамовлень.