18:36 / 07.06.2019 Политика

ЦВК зареєструвала 64 кандидата у народні депутати України

7 червня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 31 травня 2019 року № 919.

Окрім того, Комісія зареєструвала 16 кандидатів у народні депутати України, які балотуються в ОВО у порядку самовисування, а саме: Куліченка І.І. – в ОВО № 28, Івахна А.Ю. – в ОВО № 31, Кузнєцова В.В. – в ОВО № 38, Романського І.В. – в ОВО № 63, Гайдамаку Л.А. – в ОВО № 91, Ференця О.В. – в ОВО № 92, Керусенко О.В. – в ОВО № 93, Горельцева А.В. – в ОВО № 96, Міщенка С.Г. – в ОВО № 98, Жолобовича Н.В. – в ОВО № 121, Муляренка О.В. – в ОВО № 152, Вінника І.Ю. – в ОВО № 184, Дєхтярьова О.В. – в ОВО № 217, Убірію В.Ш. – в ОВО № 222, Гладчука В.Ф., Рафальську І.В. – в ОВО № 223.

Також зареєстровано довірених осіб деяких кандидатів у народні депутати України, зареєстрованих  в одномандатних виборчих округах.

Затверджено рішення окружних виборчих комісій з виборів народних депутатів України щодо виконання повноважень членів цих комісій на платній основі на позачергових виборах народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Окрім того, до Комісії надійшли заяви політичної партії Єдиний Центр разом з іншими документами щодо реєстрації кандидатів у народні депутати України, висунутих 30 травня 2019 року на XIV З’їзді цієї партії, в одномандатних виборчих округах на позачергових виборах народних депутатів України.

Розглянувши зазначені документи та встановивши їх відповідність вимогам закону, Комісія зареєструвала 5 кандидатів у народні депутати України, висунутих вказаною політичною партією, в ОВО, а саме: Фединця М.І. – в ОВО № 68, Балогу В.І. – в ОВО № 69, Балогу І.І. – в ОВО  № 70,  Йовдія В.М. – в ОВО № 72, Балогу П.І. – в ОВО № 73.

Таким чином, сьогодні Комісія зареєструвала 21 кандидата у народні депутати України в одномандатних виборчих округах, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 16, висунутих політичною партією – 5.

Станом на 7 червня в одномандатних виборчих округах зареєстровано 64 кандидатів у народні депутати України, в тому числі: які балотуються у порядку самовисування – 59, висунутих політичною партією – 5.

Розглянувши відповідне звернення, Комісія зареєструвала офіційного спостерігача від Міжнародної неурядової організації "Координаційний ресурсний центр" на позачергових виборах народних депутатів України.

Таким чином, станом на 7 червня Комісією зареєстровано 11 офіційних спостерігачів від іноземних держав та міжнародних організацій на позачергових виборах народних депутатів України.

Комісія затвердила форму і текст плакатів, що роз’яснюють порядок голосування на виборах народних депутатів України та відповідальність за порушення законодавства про вибори народних депутатів України.

Внесено зміни до Роз’яснення щодо застосування деяких положень Закону України "Про вибори народних депутатів України" під час реєстрації кандидатів у народні депутати України, затвердженого постановою ЦВК від 29 травня 2019 року № 909.

Окрім того, Комісія своєю постановою встановила форми посвідчень суб’єктів та інших учасників виборчого процесу з виборів народних депутатів України.

Також Комісія внесла зміни до своїх постанов від 26 січня 2012 року № 19 "Про форми списків виборців на виборчих дільницях та інших виборчих документів для підготовки та проведення голосування з виборів народних депутатів України" та від 7 червня 2012 року № 96 "Про Роз’яснення щодо складання та уточнення списків виборців для підготовки і проведення голосування з виборів народних депутатів України".

 Відділ взаємодії із ЗМІ Секретаріату Комісії