09:47 / 18.04.2019 Политика

ЦВК: ОВК не мають підстав затримувати виплати

15 квітня Центральна виборча комісія звернулась до голів окружних виборчих комісій (ОВК) з листом про необхідність розрахуватись з членами виборчих комісій, а також оплатити надані послуги та придбані товари під час підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Звертаємо увагу, що питання матеріально-технічного забезпечення дільничних виборчих комісій, оплати праці членів цих комісій та залучених спеціалістів, експертів і технічних працівників (оплата праці членів комісії, які виконують повноваження на платній основі; оплата праці членів комісії у день голосування та у дні встановлення підсумків голосування; виплата винагороди залученим працівникам; нарахування та виплата одноразової грошової винагороди членам комісії та залученим особам) належать до виключної компетенції ОВК.

Центральна виборча комісія вчинила всі необхідні дії для своєчасного фінансування окружних виборчих комісій під час підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року. Загальна сума фінансування – 1 191 396 419 гривень.

У разі наявності фактів неотримання оплати праці членами виборчих комісій, залученими працівниками за роботу у комісіях або нездійснення остаточних розрахунків за надані послуги та придбані товари необхідно звертатись до правоохоронних органів.

Водночас зазначаємо, що наразі тривають аудити дотримання ОВК законодавства з питань використання бюджетних коштів, зокрема з питань оплати праці.

Вказані ревізії проводяться органами державного фінансового контролю (міжрегіональними територіальними органами Державної аудиторської служби). При цьому в разі виявлення за результатами ревізії порушень законодавства України матеріали ревізії передаються до правоохоронних органів.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.