17:19 / 21.03.2019 Политика

ЦВК зареєструвала 70 офіційних іноземних спостерігачів

21 березня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Комісія внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 18 лютого 2019 року № 331.

Комісія скасувала реєстрацію двох довірених осіб кандидата на пост Президента України Габера М.О. в єдиному загальнодержавному виборчому окрузі  та зареєструвала замість них інших.

Окрім того, ЦВК зареєструвала довірену особу кандидата на пост Президента України Скоцика В.Є. у територіальному виборчому окрузі № 122.

Скасовано реєстрацію довірених осіб кандидата на пост Президента України Тимошенка Ю.В. у ТВО № 90 і № 98 та зареєстровано замість них інших.

Розглянувши відповідні подання, Комісія зареєструвала 31 офіційного спостерігача від кандидата на пост Президента України Зеленського В.О. та 13  офіційних спостерігачів від кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. на чергових виборах Президента України в закордонному виборчому окрузі.

Також у закордонному виборчому окрузі зареєстровано офіційного спостерігача від Всеукраїнської громадської організації "ПЕРЕДОВІ ПРАВОВІ ІНІЦІАТИВИ".

Окрім того, розглянувши відповідні звернення, Комісія зареєструвала 70 офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року: 1 – від Азербайджанської Республіки, 3 – від Українського Конгресового Комітету Америки, 63 – від Сполучених Штатів Америки, 3 – від Турецької Республіки.

Таким чином, станом на 21 березня 2019 року Комісія зареєструвала 1 890 офіційних спостерігачів від 15 міжнародних організацій та 15 іноземних держав на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Також під час засідання Комісія внесла зміни до єдиних кошторисів видатків ОВК з виборів Президента України 7 територіальних виборчих округів.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.