19:08 / 15.03.2019 Политика

Вибори-2019: розпочинаються навчальні семінари для членів дільничних виборчих комісій

Центральна виборча комісія за підтримки Міжнародної фундації виборчих систем (IFES) в Україні з 16 до 28 березня організовує навчальні семінари для членів дільничних виборчих комісій з питань організації підготовки та проведення чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Загалом планується організувати 387 тренінгів для членів усіх ДВК звичайних виборчих дільниць. Навчання будуть проводити 125 тренерів, сертифікованих Центром управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК, які у період з 25 лютого до 5 березня провели тренінги для членів окружних виборчих комісій.

Протягом 4-х годинних семінарів їх учасники ознайомляться із системою та статусом виборчих комісій, організацією роботи ДВК, зокрема, в день голосування, та забезпеченням її виборчими бюлетенями й іншою виборчою документацією. Окрім того, розглядатимуться питання підготовки приміщення для голосування. Також члени ДВК вивчатимуть порядок підрахунку голосів виборців на виборчій дільниці та складання відповідного протоколу, а також порядок розгляду скарг.

Для членів дільничних виборчих комісій Центральною виборчою комісією та Центром управління навчанням учасників виборчих процесів при ЦВК були підготовлені навчальні посібники та навчальний фільм. Також Координатором проектів ОБСЄ в Україні були розроблені й надруковані блок-схеми окремих виборчих процедур. Зазначені навчальні матеріали стануть у нагоді членам ДВК не тільки під час семінарів, а й в їхній повсякденній роботі.

Навчання організовується за фінансової підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) та Британської допомоги (UKAID).

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.