18:47 / 14.03.2019 Политика

ЦВК утворила спеціальні виборчі дільниці на території військових частин

14 березня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії, яке провела Голова Комісії Тетяна Сліпачук.

Розглянувши подання суб’єктів подання кандидатур до складу окружних виборчих комісій з виборів Президента України про заміну їх членів, Комісія внесла зміни до складу ОВК з виборів Президента України на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року, утворених відповідно до постанови ЦВК від 18 лютого 2019 року № 331.

Комісія скасувала реєстрацію довіреної особи кандидата на пост Президента України Вілкула О.Ю. у територіальному виборчому окрузі № 193 та зареєструвала замість неї іншу.

Окрім того, ЦВК скасувала реєстрацію довіреної особи кандидата на пост Президента України Данилюка О.В. у ТВО № 223 та зареєструвала замість неї іншу.

 Скасовано реєстрацію довіреної особи кандидата на пост Президента України Ригованова Р.О. у ТВО № 161 та зареєстровано замість неї іншу.

Також скасовано реєстрацію довірених осіб кандидата на пост Президента України Тимошенко Ю.В. у ТВО № 94 та № 131 і зареєстровано замість них інших.

Окрім того, розглянувши відповідні звернення, Комісія зареєструвала 16 офіційних спостерігачів на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року: 5 – від Японії, 11 – від Республіки Польща.

Таким чином, станом на 14 березня 2019 року Комісія зареєструвала 699 офіційних спостерігачів від 10 міжнародних організацій та 7 іноземних держав на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Окрім того, розглянувши відповідні подання Міністерства оборони України, Комісія утворила у винятковому випадку 80 спеціальних виборчих дільниць на території військових частин (формувань) у межах Донецької, Луганської та Львівської  областей на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року.

Таким чином, на території Донецької області утворено 65 виборчих дільниць, на території Луганської області – 14 виборчих дільниць, на території Львівської області  –  1 виборчу дільницю.

Також утворено дільничні виборчі комісії з виборів Президента України вказаних спеціальних виборчих дільниць.

Комісія затвердила єдині кошториси видатків ОВК з виборів Президента України 3 територіальних виборчих округів для підготовки та проведення чергових виборів Президента України на загальну суму 13 млн 47 тис. 655 гривень.

Таким чином, станом на 14 березня 2019 року Комісія затвердила єдині кошториси видатків ОВК 195 територіальних виборчих округів для підготовки та проведення чергових виборів Президента України.

До Комісії надійшло подання ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "УСПІШНА ВАРТА" разом з іншими документами щодо реєстрації Хавича О.М. офіційним спостерігачем від цієї організації на чергових виборах Президента України 31 березня 2019 року в закордонному виборчому окрузі.

Розглянувши зазначені документи, ЦВК встановила їх відповідність вимогам Закону України "Про вибори Президента України", що обумовило відсутність правових підстав для відмови в реєстрації офіційного спостерігача. Разом з тим, Комісія зазначила, що у засобах масової інформації наявні повідомлення, які свідчать про можливі протиправні дії Хавича О.М., спрямовані на ліквідацію незалежності України, порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, посягання на права і свободи людини.

Комісія зареєструвала офіційного спостерігача від ГРОМАДСЬКОЇ ОРГАНІЗАЦІЇ "ВСЕУКРАЇНСЬКЕ ОБ’ЄДНАННЯ "УСПІШНА ВАРТА" на чергових виборах Президента України Хавича О.М. в закордонному виборчому окрузі, водночас звернувшись до Служби безпеки України для проведення перевірки викладених у цій постанові і засобах масової інформації обставин та в разі виявлення підстав – вжиття визначених законодавством України заходів реагування.

Таким чином, станом на 14 березня 2019 року Комісія зареєструвала 29 офіційних спостерігачів від 3 громадських організацій на чергових виборах Президента України у закордонному виборчому окрузі.

Про це "Багнету" повідомили у відділі взаємодії із ЗМІ секретаріату ЦВК.