11:02 / 02.03.2019 Политика

Рух "Традиція і порядок" викрив шахрая, який знищує українські дороги

Активісти руху "Традиція і порядок" викрили шахрайську схему, яка вже кілька років тримає в заручниках ринок дорожнього будівництва.

Результати розслідування активістів опублікували журналісти сайту ОРД -, де можна детальне дізнатися про схеми шахраїв.

Так, згідно даних "Традиції і порядку", підприємець, якого розшукує Нацполіція, і фірми його родичів - «Полтавабудцентр» і «Ніколаївбудцентр» разом з Антимонопольним комітетом України блокують дорожні роботи на ключових автострадах країни на більш ніж 10 млрд. грн.

Амірханян заснував ряд компаній, які спеціалізуються на дорожньому будівництві. У фірм практично немає ані власних виробничих баз, ані власного транспорту. Компанії орендують виробничі потужності у підприємства СПМК-17, яке належить родичам Амірханяна. Методика проста: за будь-яку ціну, в тому числі і за рахунок невиправданого демпінгу, домогтися підряду, отримати передоплату і потім шукати або субпідрядників, або домовлятися з чиновниками про зниження якості і реальних обсягів робіт. Коли замовники відмовлялися йти на змову і не віддавали підряди компаніям Амірханяна, в хід йшли навіть силові методи впливу. Плідно співпрацюючи з першим заступником керівника Антимонопольного комітету України Марією Нижник, Амірханян блокує державні закупівлі на будівництво доріг. Наразі СБУ розслідує злочини угруповання.

Взявши у заручники дорожню галузь, компанії Амірханяна завдають державі збитків у мільярди гривень, які мали піти на фінансування нових інфраструкрутних проектів. Правоохоронні органи мають запобігати таким діям, а виконавці – нести кримінальну відповідальність.

Активісти руху "Традиція і порядок" дізналися, що розшукуваний Амірханян знаходиться в Одесі і вирушили туди, щоб провести акцію протесту для привернення уваги громадськості до "бізнесу" шахрая. Але на під'їзді до міста активістів затримали правоохоронці. 1 березня руху все ж таки вдалося провести акцію протесту.     В його компанії “Полтавабудцентр” Амірханяна та його спільників знайти не вдалося, проте активісти отримали інформацію про те, що Амірханян може переховуватися в домі свого батька. На жаль, ні Амірханян ні його батько двері активістам не відчинили.

Активісти руху "Традиція і порядок" запевнили, що продовжуватимуть слідкувати за цією етнічною кримінальною групою і їх розслідування триває.